VIDEO Femeile costumate în polițiste, anchetate pentru uzurpare de calități oficiale. Au dansat „Găina“ la nunta unei colege

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Polițiștii vasluieni le-au identificat pe cele două femei care au dansat „Găina” la o nuntă. Cele două sunt infirmiere și au refuzat să spună de unde au luat uniformele de polițist.

Cele două femei s-au dat în spectacol în uniformele de polițist FOTO captură video
Cele două femei s-au dat în spectacol în uniformele de polițist FOTO captură video

Cele două femei care au oferit o distracție pe cinste invitaților la o nuntă organizată la Vaslui, costumându-se în polițiste și dansând „Găina”, sunt anchetate pentru uzurpare de calități oficiale. Cele două sunt infirmiere și au vrut să le facă o surpriză nuntașilor, numai că imaginile care s-au viralizat pe internet le-au adus acum un dosar penal.

Reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Vaslui au vrut să afle de unde au luat uniformele de polițist.

Potrivit legii, este interzisă „purtarea, în orice situație, de către persoane neautorizate a uniformei de poliție sau a unor articole din compunerea uniformelor de poliție. Nerespectarea regulilor referitoare la ținută și portul uniformei de poliție atrage răspunderea juridică a polițistului, în condițiile legii.”

Uniformele ar fi fost oferite de către un polițist ieșit la pensie, care s-a aflat pe lista invitaților la evenimentul privat, scrie Vremea Nouă. Una dintre femeile care s-a costumat în polițistă la nuntă este din Vaslui, fiind colegă cu sărbătorita.

Aceasta este asistentă la Secția de Cardiologie a Spitalului Județean de Urgență. Cealaltă este din Iași și, din declarațiile martorilor, ar reieși că aceasta ar fi adus recuzita la petrecere. Cele două femei ar fi refuzat să le spună polițiștilor de unde au luat uniformele.

„În urma verificărilor efectuate, au fost identificate persoanele din videofilmare, respectiv două femei, în vârstă de 49 și 27 de ani, din municipiile Vaslui și Iași. Obiectele de vestimentație au fost ridicate în vederea cercetării. Tot din verificări a rezultat că videofilmarea a fost realizată în noaptea de 5/6 noiembrie 2022, în municipiul Vaslui, cu ocazia unui eveniment privat. În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de uzurparea de calități oficiale, urmând a fi efectuate cercetări pentru stabilirea împrejurărilor în care s-au produs situațiile prezentate și dispunerea măsurilor legale”, a declarat Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite