VIDEO Bonă filmată în timp ce fura din portofel. Angajatorii: „Estimăm că ne-a sustras, în timp, peste 5.000 de euro“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bona hoaţă
Bona hoaţă

O familie de tineri din Bârlad a gândit cu minuţiozitate un plan de a o da în vileag pe bona care le fura din portofele. Bona hoaţă a fost prinsă în flagrant

Cătălina G. (38 ani) a fost angajată ca bonă de o familie de tineri din Bârlad în cursul lunii mai, după ce au postat un anunţ pe interent. Tinerilor nici nu le venea să creadă că au avut norocul să găsească o bonă care îndeplinea toate cerinţele şi chiar să depăşească aşteptările. Curată, vorbea frumos, se purta exemplar cu micuţul în vârstă de numai un an şi jumătate.

Cum bona este pensionată pe caz de boală, tinerii au acceptat să nu-i încheie contract de muncă, ci să o plătească cu 800 de lei/lună în schimbul serviciilor. Femeia trebuia să se ocupe doar de copil şi să contribuie la curăţenie.

La începutul lunii august, tinerii au început să sesizeze că le lipseau bani din portofel, sume cuprinse între 100 de lei şi 500 de euro. La început s-au acuzat reciproc că sunt prea cheltuitori sau neglijenţi. În niciun caz nu s-au gândit că ar putea să fie furaţi chiar de femeia de casă.

Au decis să pună camere de supraveghere în casă şi să fie mai atenţi. Aşa au surprins-o pe bonă. Cu filmările obţinute s-au prezentat la Poliţia Bârlad şi pe 7 septembrie a fost organizat un flagrant. Femeia a luat din portofelul lăsat pe mobilă una din cele trei bancnote de 100 de lei.

„Într-adevăr, a fost organizat un flagrant. Dosarul privins săvârşirea infracţiunii de furt va fi înaintat Parchetului”, a precizat comisarul şef Vasile Chelaru, comandantul Poliţiei Bârlad.

Tinerii au dat publicităţii unul din filmele surprinse cu camerele de supraveghere.

„Nu vrem să păţească şi alţii ca noi. Aşa că am decis să distribuim filmuleţul. Am avut foarte mare încredere în femeia asta, copilul s-a ataşat foarte tare de ea. Nici după ce a fost prinsă în flagrant nu a vrut să recunoască în primă fază. După ce i-au arătat poliţiştii că scrie flagrant pe bancnota care o avea în buzunar a recunoscut. A spus că intenţiona să-i pună la loc şi că i-a luat pentru că avea nevoie urgentă de bani. Culmea, noi am împrumutat-o cu 500 de euro pentru a-şi rezolva problemele. Estimăm că ne-a sustras, în timp, peste 5.000 de euro”, a spus tânăra care a angajat bona.

Cei doi soţi au descoperit pe contul de Facebook al fiicei bonei fotografii în care apărea cu haine de firmă. Stupoare, tricorurile cu care se fălea pe conturile de ssocializare erau sustrase de mama ei, tot din casa unde muncea ca bonă.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite