VIDEO Aurel Găvan, fostul primar al Bârladului după 1992, internat în spital: “Nu am crezut că e posibil aşa ceva”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aurel Găvan, fostul primar de Bârlad, nemulţumit de condiţiile de spitalizare FOTO Sabina Ghiorghe
Aurel Găvan, fostul primar de Bârlad, nemulţumit de condiţiile de spitalizare FOTO Sabina Ghiorghe

Fostul edil al oraşului, aflat în grea supferinţă pe un pat al spitalului bârlădean, a ţinut să participe la protestul medicilor. Găvan a descris condiţiile de spitalizare ca fiind sub orice critică

Aurel Găvan, primar de Bârlad în perioada 1992-1994, este tratat la spitalul de urgenţă din municipiu în condiţii mai grele decât pe vremea comuniştilor. Fostul prim om al oraşului a ţinut fie alături de medici şi asistenţi, în cadrul protestului de joi, cu toţii revoltaţi de condiţiile din spital.

“Nu sunt seringi, ce să mai vorbesc de medicamente. Mâncarea e sub orice critică. Statul ne plăteşte hotelul, dacă astea se pot numi condiţii hoteliere. Plus specialiştii. În rest, nimic. Doar bunăvoinţa medicilor de a ne pune pe picioare", s-a plâns fostul edil.

Vestea că spitalul bârlădean va intra în faliment dacă nu se va  găsi o sursă imediată de finanţare, a căzut ca un trăsnet.

Fostul primar şi-a expriomat regretul şi a spus că nu ar fi crezut că situaţia a ajuns atât de dramatică dacă nu ar fi ajuns la rândul său să se interneze.

Aurel Găvan a lăsat să se înţeleagă că e condamnabilă atitudinea actualului prim-om al oraşului, primarul Constantin Constantinescu. Din punctul său de vedere, municipalitatea e obligată să sprijine desfăşurarea actului medical în bune condiţii: “Am fost primar. Pe atunci, spitalul nu era în subordinea primăriei, dar treceam din când în când să mă interesez de soarta unităţii”.

VasluiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite