Incendiu puternic la un depozit de mase plastice din Bârlad. Pompierii intervin cu 13 autospeciale

0
0
FOTO Garda de mediu
FOTO Garda de mediu

Un incendiu puternic a izbucnit, marţi seară, la un depozit de mase plastice din municipiul Bârlad, pompierii intervenind cu 13 autospeciale pentru a stinge flăcările, însă au nevoie de cantităţi foarte mari de apă. Mai multe autoturisme aflate în curtea depozitului au fost afectate de căldura degajată. Acolo s-au aflat şi reprezentanţi ai Gărzii de Mediu Vaslui.

Pompierii au anunţat că alimentarea cu apă se face inclusiv dintr-o piscină de mari dimensiuni.

UPDATE - "Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Podul Înalt" al judeţului Vaslui intervine cu 13 autospeciale, două motopompe de medie capacitate şi 70 pompieri militari pentru limitarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit într-un depozit de materiale plastice din municipiul Bârlad, pe strada Palermo. La sosirea echipajelor de intervenţie, incendiul se manifesta cu violenţă şi exista pericol de propagare la un depozit de mobilă. În acest moment, suprafaţa afectată de incendiu este de aproximativ 1.000 metri pătraţi", a transmis, ulterior, ISU Vaslui.

Conform sursei citate, în curtea depozitului erau parcate peste 20 de autoturisme şi autoutilitare, cele mai multe dintre acestea fiind evacuate în siguranţă. Patru autoturisme au fost afectate de radiaţia termică, la acestea fiind degradate componentele exterioare confecţionate din material plastic şi/sau cauciuc.

"Pentru limitarea şi lichidarea incendiului este nevoie de cantităţi foarte mari de apă, alimentarea făcându-se din mai multe surse, inclusiv dintr-o piscină de mari dimensiuni. În acest moment se acţionează în dispozitiv perimetral, acţiunea fiind condusă de inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Podul Înalt" al judeţului Vaslui, colonel Niculae Tătaru", au arătat reprezentanţii ISU Vaslui.

Incendiul se manifestă pe o suprafaţă de aproximativ 1.000 de metri pătraţi.

 

Vom reveni cu amănunte.

Societate


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri