Variantă: degetul găsit în carnea tocată din Vaslui, sursă de şantaj. „Să plătească! Au rămas copiii flămânzi. Să facă ceva, o despăgubire!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii de investigaţii criminale din Bârlad, judeţul Vaslui, care au demarat o anchetă la începutul lunii august în cazul degetului de om găsit într-o pungă cu carne tocată au în calcul o nouă variantă: falanga umană ar fi fost culeasă de la gunoi şi folosită pentru obţinerea de despăgubiri.

Departe de a fi la final, ancheta demarată de poliţiştii de la Biroul de Investigaţii Criminale Bârlad (judeţul Vaslui) se axeză exclusiv pe varianta producerii unui accident casnic. Mai mult, anchetatorii merg pe ideea că falanga umană a fost culeasă de la gunoi şi nu exclud posibilitatea ca însăşi reclamanţii să fi amestecat corpul străin în carnea tocată primită drept ajutor de hrană.

După ce au fost verificaţi toţi oamenii străzii care ar fi fost dispuşi să cedeze o falangă în schimbul unor foloase materiale, au fost făcute verificări la spitalele din zonă pentru a se stabili dacă vreun pacient a ajuns cu amputaţie de deget în perioada dinainte de a fi făcută macabra descoperire.

După zile de căutări, poliţiştii au identificat o femeie care şi-a pierdut o falangă în timp ce toca carne cu un robot electric. Gospodina le-a spus poliţiştilor că a aruncat la gunoi carnea respectivă cu tot cu deget.Oamenii legii cred că de acolo ar fi fost ridicat corpul străin cu tot cu carnea tocată de către cei care cotrobăie prin deşeuri în căutare de hrană pentru animale şi obiecte reciclabile.

Se aşteaptă expertiza genetică

Primii suspecţi ar fi chiar cei care au depus reclamaţia, cu atât mai mult cu cât aceştia şi-au arătat disponibilitatea de a transforma incidentul în avantaj. Încă de la început au cerut despăgubiri firmei care a făcut produsul şi au cerut diferite sume de bani chiar şi jurnaliştilor care i-au căutat pentru a prezenta cazul. Jurnaliştii de la cotidianul local „Vremea nouă“ au menţionat într-un articol că au cumpărat pozele cu 20 de lei şi au prezentat o înregistrare în care Ion Epure, bărbatul care a depus plângerea la Poliţie, susţinea că a primit chiar şi 500 de lei de la alţi ziarişti.


 

image

„Nu putem emite nicio concluzie în ce priveşte apartenenţa degetului uman până nu primim expertiza genetică. Putem preciza, însă, că în urma controalelor efectuate a fost exclusă posibilitatea producerii unui accident de muncă“, a subliniat Loredana David, responsabil mass-media în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui.

Toate aceste scenarii au prins contur după ce autorităţile abilitate, de la Direcţia Sanitar-Veterinară la Protecţia Consumatorului, Inspecţia Muncii şi Direcţia de Sănătate Publică, au exlus posibilitatea ca falanga umană să fi ajuns la consumatori din cauza neglijenţei societăţii care a produs şi amblat carnea tocată.

„Au rămas copiii flămânzi“

Plângerea a fost depusă pe 7 august la sediul Poliţiei Bârlad, moment în care a fost depusă şi dovada. Ion Epure, reclamantul, beneficiază de ajutor social de la Prrmăria Bârlad alături de întreaga familie. Acesta a explicat că a primit de la Cantina de Ajutor Social din oraş mai multe produse alimentare. Printre alte alimente a primit şi cinci pungi de carne tocată de pui din care a vrut să facă cârnaţi. Carnea nu a fost cumpărată direct de la producător, ci prin intermediul unui lanţ de magazine din Bârlad.

„Când am amestecat mirodeniile cu carnea am dat de ceva, apoi am văzut unghia. I-am spus femeii mele că am găsit un deget de om. Am început să ţip apoi am sunat la 112, să vină Poliţia. Copiii s-au îmbolnăvit, că au apucat să mănânce din carne. Să plătească (n.r. - societatea care făcut produsul), că trebuie aicea nişte material. Au rămas copiii flămânzi. Să facă ceva, o despăgubire“, a spus Ion Epure ziariştilor.

Bărbatul continuă să susţină că este o victim, că trebuie să fie despăgubit şi nu admite că ar fi cules din container carnea cu tot cu deget şi că ar profitat de alimentele primite pentru face nişte bani.

Societatea care a produs carnea tocată, una din cele mai puternice din zona Moldovei, a avut puternic de suferit de pe urma acestui scandal. Peste două tone de carne, întreg lotul din care făcea parte şi carnea suspectă, au fost retrase de pe piaţă imediat după depunerea reclamaţiei. Timp de mai multe zile, inspectorii au verificat cei peste 150 de salariaţi ai abatorului, dar şi persoanele care figurau în registru ca vizitatori. Într-un final, a fost eliminată posibilitatea producerii unui accident de muncă.



 

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite