UPDATE Adrian Porumboiu: „Orice cretin poate cere insolvenţa cuiva”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii SC Comcereal SA Vaslui şi omul de afaceri Adrian Porumboiu consideră demersul acţionarului majoritar al Sporting Club, de a cere insolvenţa în instanţă a celei mai  mari societăţi din grupul de firme deţinut de milionarul vasluian, o încercare de discreditare.

"Cererea de deschidere a procedurii insolvenţei, formulată de SC Sporting Club SA Vaslui împotriva SC Comcereal SA, este o acţiune şicanatorie, este formulată cu rea-credinţă, este vădit nefondată şi urmează a fi contestată  în conformitate cu art. 33 alin. (2) din Legea nr. 85/2006. SC Comcereal SA nu înregistrează niciun fel de datorie fata de SC Sporting Club SA, dimpotriva, aceasta din urmă datorează sume importante atat SC Comcereal SA Vaslui cât şi celorlalte societăţi apartenente grupului Racova. Aşa-zisa incapacitate de plată este infirmată de constanţa cu care ne onoram toate obligaţiile de plată faţă de partenerii contractuali, iar acţiunea iniţiată de SC Sporting Club SA Vaslui este doar în scopul creării unui impact negativ asupra imaginii societăţii şi discreditării acesteia în fata partenerilor de afaceri şi mass-mediei, drept pentru care ne rezervam dreptul de acţionare în instanţă a celor responsabili.”, se arată în comunicatul semnat de SC Comcereal SA Vaslui şi Adrian Porumboiu.

De altfel, contactat telefonic, omul de afaceri, aflat în Olanda, a calificat demersul lui Cirprian Damian, cel căruia i-a oferit anul trecut pachetul majoritar de acţiuni de la Sporting Club, drept „o mizerie”.


„Este greu de imaginat ca cineva sa îşi permită aşa ceva. Nu poţi să crezi de unde atâta tupeu, obrăznicie şi mizerie umană. Făcând o paranteză, orice cretin poate cere insolvenţa cuiva. Nu există nicio datorie către  SC Sporting Club SA, decât în mintea bolnavă a unora. Societăţile mele au de recuperat mai bine de 28 de milioane de euro, nu de dat. Asta e culmea culmilor, să ai de luat şi să spună cineva că ai de dat. Sunt documente oficiale care demonstrează ceea ce spun. Un lucru e cert, făcătura asta  nu are nicio legătura cu realitatea, aşa că orice comentariu e de prisos.”, a declarat, pentru Adevărul, Adrian Porumboiu.

 De partea cealaltă, Ciprian Damian susţine că nu datorează nicio sumă de bani grupului de firme Racova până în anul 2015, susţinând că acestea şi-ar fi retras, în 2013, 4 milioane de euro din conturile clubului, sume provenind din drepturile de televiziune şi trasnferurile unor jucători.

”Suma pentru care am cerut insolvenţa Comcereal reprezintă contravaloarea utilajelor vândute către Comcereal, primite de Sporting Club în urma unor contracte de publicitate. Accesul la justiţie nu poate fi îngrădit nimănui, cu atât mai mult cu cât cererea adresată de respectivul (Adrian Porumboiu n.r.) instanţei, prin care solicită insolvenţa Sporting Club este nefondată. ideal ar fi fost să-şi ia acţiunile înapoi şi să facă ce vrea cu clubul şi să nu recurgă la acte de laşitate”, a declarat, în replică, Ciprian Damian.

Ciprian Damian, acţionarul majoritar al clubul de fotbal de Sporting Club SA Vaslui, a solicitat săptămâna trecută Tribunalului Vaslui intrarea în insolvenţă a celei mai mari firme deţinută de omul de afaceri Adrian Porumboiu, SC Comcereal SA Vaslui, pentru o presupusă datorie de peste 13 milioane de lei, reprezentând o sponsorizare.

Citeşte şi:

Lupta orgoliilor a distrus un brand: FC Vaslui îşi dă ultima suflare

Război total între naşul Porumboiu şi finul Damian: FC Vaslui, scos la vânzare!

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite