FOTO Lupta orgoliilor a distrus un brand: FC Vaslui îşi dă ultima suflare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agonia din fotbalul vasluian a cunoscut astăzi încă un episod ce apropie echipa tot mai mult de desfiinţare. După ce săptămâna trecută, preşedintele executiv, Dragoş Iftime şi directorul sportiv Cătălin Popa şi-au anunţat demisia din funcţii, şi ratarea licenţei, astăzi a avenit rândul antrenorului să părăsească echipa.

Liviu Ciubotariu a sosit în această dimineaţă la stadion, la ora la care erau programate antrenamentele, şi i-a anunţat pe jucători că îi părăseşte.
„Am reziliat contractul pe cale amiabilă. Din păcate trebuie să renunţ. A fost o perioadă frumoasă, cu sprijinul grupului, unul unit, şi al suporterilor. Din păcate sunt situaţii care mă depăşesc şi nu mai am ce face. Am tras semnalul de multe ori, dar nu m-a auzit nimeni. Ar fi păcat ca acest club să dispară, e o echipă frumoasă, cum rar am mai văzut. Deocamdată nu am nici o ofertă, o să stau o perioadă să mă liniştesc şi apoi voi vedea ce voi face”, a declarat Liviu Ciubotariu, subliniind că este mândru de jucătorii de la Vaslui care au jucat şi au reuşit scoruri incredibile, în ciuda faptului că nu sunt plătiţi de luni de zile.
Rămaşi fără antrenori, jucătorii nu au mai participat astăzi la şedinţa de pregătire. Ei au chemat la stadion pe demisionarii Cătălin Popa şi Dragoş Iftime pentru a lămuri situaţia după plecarea lui Ciubotariu. Situaţia nu s-a clarificat, deşi cei doi au dat asigurări că deplasarea pentru meciul cu Universitatea Cluj de mâine este pregătită de două săptămâni şi totul depinde de voinţa jucătorilor.
„Suntem ai nimănui. Nimeni nu vorbeşte cu noi, nu ştim ce se va întâmpla. Este incredibil ce se întâmplă la această echipă. Suntem la un nivel profesionist, iar aşa ceva este inadmisibil. Nu este vorba numai de salariile noastre, dar sunt şi oamenii care muncesc la club pe câte şapte milioane pe lună şi nu şi-au primit nici ei banii. Situaţia este puţin spus dramatică”, a declarat Nuno Viveiros. La rândul său, Liviu Antal s-a arătat mâhnit şi dezamăgit.
„Nu ştiu cine este vinovat pentru aceasta situaţie, eu nu caut vinovaţi, dar această echipă nu merita aşa ceva. ”, a spus Antal. Fotbalistul nu a confirmat un eventual transfer la Steaua, însă a recunoscut că este sub sechestru la ANAF. Alături de Antal, alţi şapte fotbalişti au fost puşi sub sechestru în urma controlul financiar efectuat de Fisc la FC Vaslui, anul trecut. În urma verificărilor de atunci, clubului i-au fost imputată o sumă colosală  - 288 miliarde lei, însă, raportul de control a fost contestat, aşteptându-se un nou verdict în urma soluţionării contestaţiei în instanţă.
Scandalul la FC Vaslui a izbucnit la sfârşitul anului trecut, când în urma anunţării rezultatului controlului de la Fisc. Adrian Porumboiu, fostul finanţator al echipei, şi Ciprian Damian, actualul acţionar majoritar s-au acuzat reciproc de distrugerea echipei de fotbal.
Porumboiu s-a retras oficial de la echipă în vara anului trecut, oferind 84 % din acţiunile clubului finului său, Ciprian Damian, alături de care colabora de 15 ani. Ruptura dintre cei doi s-a soldat cu plângeri penale şi, cel mai probabil, desfiinţarea echipei.

Citeşte şi:

Vasluiul dispare de pe harta Ligii I: cine se bucură de colapsul clubului şi cum se va schimba configuraţia campionatului

Acuzaţii grave în scandalul dintre Adrian Porumboiu şi finul său: şantaj, tranzacţii dubioase, acte falsificate şi interceptări ilegale

Război total între naşul Porumboiu şi finul Damian: FC Vaslui, scos la vânzare!

Adrian Porumboiu şi-a anunţat retragerea de la FC Vaslui printr-o scrisoare de adio: „Rămân fanul lor“

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite