UNPR condamnă ferm declarația lui Solomon: Trebuie să-și dea neapărat demisia din Parlament

0
Publicat:
Ultima actualizare:

UNPR susţine că este obligatorie demisia din Parlament a deputatului PSD Adrian Solomon, după declaraţiile acestuia referitoare la premierul Ungureanu, Uniunea afirmând că poziţia parlamentarului trebuie să primească o reacţie fermă din partea mediului politic, a opiniei publice şi a instituţiilor.

UNPR condamnă "ferm", într-un comunicat, declaraţiile lui Adrian Solomon despre premierul Ungureanu.

"UNPR condamnă cu toată fermitatea declaraţiile nedemocratice şi iresponsabile ale deputatului PSD Adrian Solomon, cu privire la premierul Mihai Răzvan Ungureanu. Este total inacceptabil, într-o ţară membră a Uniunii Europene şi a NATO, ca un parlamentar să profereze ameninţări la viaţa primului ministru. Astfel de declaraţii trebuie să primească o reacţie fermă din partea mediului politic, a opiniei publice şi a instituţiilor statului român", se arată într-un comunicat de presă remis luni seara.

UNPR consideră că "a evoca o acţiune teroristă extrem de gravă şi a face o asociere cu premierul României denotă nu numai o cruntă ignoranţă, ci şi un derapaj major, ce trebuie sancţionat fără ezitare".

"Deja nu mai este o problemă de apartenenţă politică, ci pur şi simplu de conduită iresponsabilă şi total condamnabilă a unui cetăţean român în spaţiul public, cu privire la autorităţile statului român. Prin declaraţiile făcute, Adrian Solomon a renunţat practic la statutul de ales al românilor şi s-a plasat de unul singur în categoria celor care pot şi trebuie să fie cercetaţi potrivit prevederilor Codului Penal. Deputatul PSD trebuie să prezinte de urgenţă scuze atât premierului Mihai Răzvan Ungureanu, cât şi cetăţenilor români care l-au votat în Parlamentul României", susţine UNPR.
UNPR consideră că "asumarea erorii nu poate fi separată de un obligatoriu gest al demisiei din Parlament din partea lui Adrian Solomon". "Pentru toţi cetăţenii acestei ţări trebuie să fie evident faptul că Legislativul nu este locul de muncă al celor certaţi cu legea, al celor cu vocaţie de infractori şi al oamenilor total incompatibili cu modul european şi civilizat de a face politică", mai afirmă UNPR.

Deputatul PSD Adrian Solomon a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că, dacă premierul Ungureanu vine de 1 Mai la Bârlad şi nu discută cu autorităţile locale, va avea "nu soarta lui Tăriceanu, ci soarta lui Aldo Moro, iar asta nu-i o ameninţare, ci o asigurare".

Aldo Moro, important om politic italian şi preşedinte al Partidului Democraţia Creştină, a fost răpit şi ucis în 1978 de către grupul terorist Brigăzile Roşii, în contextul în care propusese o colaborare între comunişti, socialişti şi catolici în perioadă de criză economică, amintește Mediafax.

Intră pe vaslui.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite