Un vasluian a somat Casa de Asigurări de Sănătate să nu îi elibereze card electronic de sănătate cu cip

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasluianul care refuză cardul este fost angajat al DSP Vaslui FOTO:impulstv.ro
Vasluianul care refuză cardul este fost angajat al DSP Vaslui FOTO:impulstv.ro

Casa judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Vaslui a primit o notificare de la un asigurat crae a anunţat că nu doreşte să i se elibereze cardul electronic de sănătate cu cip, deoarece vrea să îi fie respctat dreptul la viaţa intimă.

Vasluianul, care este şi un fost angajat al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, a solicitat în cererea sa că nu acceptă includerea datelor sale personale într-un sistem informatic de evidenţă,m supraveghere şi control care să includă date despre viaţa privată.

Mai mult, aceasta a solicitat ca şi pe viitor, dovada contribuţiei la fondul e sănătate să se facă tot pe bază de adeverinţă.

„Noi nu avem nicio competenţă să răspundem acestei solicitări, având în vedere că emitentul tuturor cardurilor este Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. De aceea, noi am transmis mai departe, la Bucureşti, acea notificare şi aşteptăm un răspuns concret", a declarat, pentru Mediafax, directorul CJAS Vaslui, Simona Polak.

Vasluianul a ţinut să atragă atenţia în cererea sa că, în cazul în care nu se va respecta cele solicitate de el, se va adresa instanţelor de judecată şi va cere şi daune morale. 

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite