Un tânăr din Republica Moldova, prins de poliţiştii de frontieră după ce a trecut Prutul ilegal în drumul său către Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tânărul basarabean a trecut înot râul Prut FOTO:adevarul
Tânărul basarabean a trecut înot râul Prut FOTO:adevarul

Un tânăr în vârstă de 19 ani, din Republica Moldova, a fost prins, în această dimineaţă, de poliţiştii de frontieră vasluieni în oraşul Murgeni, după ce trecuse înot râul Prut în drumul său către Italia, în căutarea unui loc de muncă.

Tânărul basarabean a fost depistat de oamenii legii în timpul unei acţiuni specifice în timp ce se îndrepta spre oraşul Murgeni. Aceştia l-au legitimat şi, pentru că nu avea niciun act asupra lui, bărbatul a fost condus la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Fălciu. 

Potrivit declaraţiilor date către poliţiştii de frontieră, tânărul le-a povestit acestora că a trecut râul Prut înot, dorind să ajungă în Italia pentru a-şi căuta un loc de muncă. 

„Pe numele cetăţeanului, poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere ilegală a frontierei de stat, documentele urmând a fi înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad“, a precizat Denis Lazăr, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de frontieră Iaşi. 

Conform acordurilor încheiate între România şi Republica Moldova, la finalizarea cercetărilor bărbatul a fost predat autorităţilor de frontieră ale statului vecin. 

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite