Un tânăr de 27 de ani a murit la două zile după internare, cu o infecţie cu evoluţie fulminantă. Familia acuză medicii bârlădeni de neglijenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tânăr de 27 de ani din localitatea vasluiană Iana a murit la câteva zile după ce s-a rănit la un picior cu un utilaj agricol. Familia vrea să-i reclame pe medicii bârlădeni după ce îşi vor îngropa fiul creştineşte

Rudele îndoliate spun că tânărul de 27 de ani se afla la munca câmpului pe 22 aprilie, alături de tatăl său, când s-a accidentat la o gambă cu un utilaj agricol. Rana era cât un bob de mazăre şi au tratat-o iniţial acasă.

Tânărul s-a prezentat la Spitalul Municipal de Urgenţă Bârlad după câteva zile unde i s-a făcut vaccinul antitetanos şi a fost supus unor intervenţii chirurgicale de curăţare a plăgii infectate. Evoluţia a fost fulminantă, piciorul accidentat s-a cangrenat şi pacientul a fost transferat la Iaşi.

"Chirurgul de la Bârlad l-a operat si a zis nu are nimic, iţi dau drumul acasă. Cică numai ne uităm un pic, te coasem şi îti dăm drumul acasă. După ce l-a operat a fost din ce în ce mai rău toată noaptea. S-a umflat piciorul. A doua zi l-a băgat in operatie şi gata, nu a avut ce să-i mai faca", acuză Vasile Moldoveanu, tatal decedatului.

Se suspectează că tânărul s-ar fi infectat cu o bacterie periculoasă de tip Clostridiun Difficile, preluată din sol.

Familia îndoliată acuză medicii bârlădeni şi susţin că aceştia nu i-ar fi îngrijit corespunzător deşi tânărul ţipa de durere. Abia după două zile de la internare, la insistenţele părinţilor pacientului, acesta a fost transferat la Iaşi.

Dr. Gabriel Perianu de la Spitalul "Sfântul Spiridon" Iaşi, a precizat: "S-a intrat în sala de operatie, în urgenţă, încercându-se tot posibilul, din păcate, la scurt timp dupa intrarea în sala de operaţie, pacientul a intrat in stop cardio respirator. Din nefericire, până la urmă s-a constatat decesul".

Tânărul a fost înmormântat astăzi, 29 aprilie. Părinţii acestuia spun că vor sesiza autorităţile, fiind sigură că băiatul lor ar fi trăit dacă medicii ar fi intervenit promt.

VasluiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite