Un partid din Bârlad şi-a bătut joc de apartamentul Primăriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timp ce sute de bârlădeni sunt în aşteptarea unei locuinţe sociale, organizaţia municipală a partidului aflat la guvernare ţine în paragină un apartament închiriat de Primărie. Organizaţia municipală a PDL Bârlad deţine cu chirie un apartament pe strada Mihai Viteazu. Locatarii au trimis o plângere către Primărie din cauza mizerii de nedescris din locuinţă.

Apartamentul aparţine Primăriei Bârlad, dar a fost închiriat din 2005 către organizaţia municipală a PDL Bârlad. Tranzacţia s-a făcut în baza legii partidelor politice şi chiria cerută de către Primărie partidului aflat la guvernare este de 200 de lei.

Chiar dacă au primit acel apartament pentru a-l transforma în sediu, reprezentanţii partidului bârlădean nu au stat niciodată acolo. Astfel se face că tencuiala de pe pereţi stă să cadă, pereţii sunt scorojiţi, iar baia arată sub orice critică (vezi foto).

Primăria va rezilia contractul

Reprezentanţii organizaţiei municipale a partidului aflat la guvernare susţin că în apartamentul respectiv nu au fost nicodată condiţii propice pentru a fi transformat într-un sediu.

„De la început acela a fost un spaţiu impropriu. Suntem cu plata la zi în ceea ce priveşte chiria, iar dacă reprezentanţii Primăriei s-au hotărât să ni-l ia, probabil o să ne dea alt spaţiu", a precizat Vasile Pintilie, preşedintele PDL Bârlad.

Vezi aici fotogalerie din interiorul apartamentului

Oficialităţile bârlădene susţin că vor introduce pe ordinea de zi un proiect de hotărâre prin care să rezilieze contractul semnat în 2005.

„Noi avem mai multe sesizări din partea locatarilor de acolo care se plâng de mizeria de nedescris din acel imobil. De asemenea, nu sunt plătite taxele către asociaţia de proprietari de mai multe luni", ne-a spus Constantin Constantinescu, primarul municipiului Bârlad.

Peste 200 de bârlădeni aşteaptă o locuinţă socială

„Ne gândim ca în acel imobil să mutăm o familie care în prezent locuieşte în casa în care s-a născut domnitorul Alexandru Ioan Cuza pentru că intenţionăm să transformăm acel imobil într-o casă memorială", a mai spus Constantinescu.

În Bârlad sunt peste 200 de familii care şi-au depus dosarele pentru a primi o locuinţă de tip ANL. Singura lor speranţă este ca municipalitatea să finalizeze cât mai curând lucrările la un nou imobil ce se contruieşte în Bariera Puieşti.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite