Un an de la dispariţia unei adolescente din Vaslui. Fata trăia o idilă amoroasă cu un medic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O mamă din judeţul Vaslui trăieşte o dramă de aproape un an, după ce fiica sa minoră a dispărut de acasă în urma unei aventuri amoroase cu un reputat medic bârlădean.

Iubirea pasageră cu un medic chirug din municipiul Bârlad este ultimul lucru ştiut cu certitudine despre adolescenta Adriana-Elena Motaş (17 ani). Eleva a dispărut de acasă în urmă cu un an, cazul său ducând la un adevărat cutremur în sistemul medical şi politic din judeţul Vaslui. Amantul său, doctorul Octavian Marcu, de la Spitalul de Urgenţă “Elena Beldiman” din Bârlad, fost membru PDL în acest oraş, a ajuns suspectul principal al autorităţilor vasluiene la scurt timp după ce s-a aflat despre relaţia amoroasă pe care a avut-o cu fata. Medicul a fost cercetat şi de omor în acest caz însă a negat cu vehemenţă, de la bun început, că ar fi avut vreo implicare.


Spovedania mamei


Dacă autorităţile sunt pe punctul de a clasa dosarul dispariţiei fetei, familia acesteia continuă să spere. Mama Adrianei, Lenuţa Motaş, o femeie simplă din satul vasluian Ciocani, este convinsă că fiica sa trăieşte, chiar dacă puţinele informaţii pe care le primeşte de la anchetatori duc la ideea că minora nu mai e printre noi. Femeia a declarat pentru “Adevărul” că nu trece zi fără să se gândească la odrasla sa, nădăjduind că aceasta se va întoarce cât de curând acasă. “Am visat-o în tot felul. Într-o noapte mi-a spus că doctorul a ţinut-o închisă 19 zile. Trăieşte, sunt sigură de asta! Cealaltă fiică a mea e cu un an mai mică decât Adriana, are 16 ani acum, cât avea şi sora ei când a dispărut. În drum spre liceu trece prin faţa spitalului şi îi vine să plângă de fiecare dată. Îi mai poartă hăinuţele şi mi se face rău de câte ori le văd pe ea. Era tot pe vremea asta când am vazut-o ultima oară”, a mărturist Motaş.


Mama crede că medicul ştie unde se află


Lenuţa Motaş îl imploră pe doctorul Octavian Marcu, ultima persoană care a vazut-o în viaţă pe minora dispărută, să le spună anchetatorilor unde a ascuns-o. „Eşti tată de copil, nu te gândeşti ce-i în sufletul meu? Mai poţi pune capul pe pernă?! Nu cred că a omorât-o, dar numai doctorul ăsta ştie unde e ascunsă şi nu vrea să spună. Dacă aş avea o putere l-aş strânge de gât. Dar fuge din calea mea, nu-mi mai răspunde nici la telefon. Când intru în spital mă recunosc asistentele şi cred că îl anunţă”, a transmis vasluianca medicului Marcu.
În prezent, cazul dispariţiei Adrianei Motaş este instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui şi urmează a fi dată o soluţie. „Mama fetei a făcut o cerere la Parchetul General cu solicitarea de a prelua cazul. Cererea a fost respinsă şi ne-a fost returnat dosarul de curând”, a declarat procurorul de caz Alice Ruja reporterului “Adevărul”. Cel mai probabil, va fi clasat dosarul privind omorul şi vor continua cercetările privind dispariţia adolescentei şi săvârşirea infracţiunii de sex cu minor.

image


Idila dintre medic şi elevă


Adriana-Elena Motaş, Adina cum îi spun părinţii, a fost pacienta doctorului Octavian Marcu. Chirurgul a operat-o în vara lui 2012 şi, după ce a revenit la controalele post-operatorii, au legat o relaţie amoroasă. Adolescenta i-a cerut pentru a nu spune secretul, moment în care au început tensiunile. Pe 5 martie 2013, doctorul a luat-o cu maşina de la liceu şi de atunci nu a mai văzut-o nimeni. Trei zile mai târziu, părinţii au anunţat dispariţia minorei la Poliţia Bârlad. În timpul cercetărilor, anchetatorii au stabilit cercul ultimelor persoane care au luat contact cu ea. În aceeaşi perioadă, medicul a depus o plângere la Poliţia Municipală privind şantajul sexual. În iulie 2013, cazul a luat o turnură neaşteptată. Dosarul a fost predat Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui şi au început cercetările penale pentru omor. Doctorul Marcu, principalul suspect, a fost audiat de criminalişti, a fost supus testului poligraf  şi au fost făcute percheziţii pe toate proprietăţile acestuia. Parte din declaraţiile sale au fost contradictorii pe parcursul audierilor, dar a recunoscut că a avut o relaţie cu minora. Octavian Marcu a candidat pentru funcţia de primar al municipiului Bârlad la ultimele alegeri locale, fiind surclasat de PSD-istul Constantin Constantinescu. După ce a izbucnit scandalul dispariţiei Adrianei Motaş, Marcu a fost exclus din PDL.
Pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local (CL) Bârlad din 28 februarie este un proiect de hotărâre privind încetarea mandatului de consilier municipal al doctorului Marcu. Este pentru a treia oară când se încearcă eliminarea lui din rândul consilierilor locali la solicitarea foştilor colegi de partid, dar a rămas în funcţie datorită susţinerii consilierilor PSD, cei care au şi majoritatea în CL.
Medicul nu a putut fi contactat telefonic pentru a-şi expune punctul de vedere.

image
Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite