Tribunalul Vaslui a amânat dosarul în care Prefectura a atacat decizia CL Pungeşti de a interzice explorarea şi exploatarea gazelor de şist la Siliştea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistraţii de la Tribunalul Vaslui au decis amânarea soluţionării dosarului în care Prefectura Vaslui a atacat în contencios-administrativ Hotărârea votată de Consiliul Local (CL) Pungeşti, în toamna anului trecut, de a interzice explorarea şi exploatarea gazelor de şist pe teritoriul comunei.

Decizia judecătorilor vasluieni s-a datorat intervenţiei Asociaţiei „Salvaţi Bucureştiul“, care a considerat că acordul petrolier dat pentru perimetrul Bârlad nu este în regulă, în sensul că respectivul perimetru cuprinde trei judeţe şi două regiuni de dezvoltare. Conducerea asociaţiei consideră că Agenţie pentru Protecţia Mediului (APM) Vaslui nu este în măsură să elibereze acordul de mediu şi pentru zonele din celalte judeţe. Astfel, instanţa vasluiană a dat un nou termen pentru data de 24 februarie.

Pe 17 octombrie 2013, consilierii locali din Pungeşti au decis, în şedinţă extraordinară, interzicerea exploatării gazelor de şist pe raza comunei. Viceprimarul recunoaştea, încă de atunci, că hotărârea nu are şanse să obţină avizul de legalitate din partea Prefecturii Vaslui.

Pe 31 octombrie 2013, aleşii comunei s-au reunit în şedinţă pentru a patra oară în decursul anului trecut pentru a dezbate tema gazelor de şist, votând încă o dată interzicerea explorării gazelor de şist în comună.

Tot pe 31 octombrie, Prefectura Vaslui a cerut Primăriei Pungeşti revocarea acelei hotărâri, pe motiv că este ilegală. 

Pe data de 8 noiembrie 2013, instituţia Prefectului a atacat în instanţa de contencios-administrativ această hotărâre, pasul făcut fiind acelaşi cu cel făcut şi în luna iulie a anului trecut, atunci când au fost acţionate în instanţa de contencios-administrativ hotărârile unui număr de 11 consilii locale pe aceeaşi speţă. 

Citeşte şi:

Aleşii din Pungeşti au votat interzicerea exploatării gazelor de şist şi organizarea unui referendum. Viceprimar: „Nu cred că hotărârea va fi considerată legală“

Cine sunt păpuşarii care-i manevrează pe răsculaţii din Pungeşti: un preot, un jurnalist, un primar, un şef de judeţ, un ecologist şi un deputat

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite