Trei copilaşi aduşi în stare gravă la spitalul bârlădean cu intoxicaţie de medicamente

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Micuţii, cu vârste cuprinse între 2 şi 4 ani, au înghiţit pastilele fiind lăsaţi nesupravegheaţi. Doi dintre ei au necesitat spălături stomacale

Primul caz a fost adus cu salvarea la Spitalul Municipal de Urgenţă Bârlad, sâmbătă, în jurul orei 14.00. Un băieţe de 4 ani, din Unţeşti a fost diagnosticat cu intoxicaţie involuntară cu sedativ PC, medicament folosit pentru anxietate. Copilul a răspuns bine tratamentului administrat şi a fost externat în aceeaşi zi.

Tot sâmbătă, puţin după ora 14.00, au fost aduşi cu ambulanţa din localitatea banca doi fraţi, o fetiţă de 2 ani şi un băieţel de 3 ani, cu ingestie accidentală de Augmentin. Ambii frăţiori au necesitat spălături stomacale şi după ce au fost în afara oricărui pericol au fost externaţi.

“Pe fiecare cutie de medicament se face menţiunea că nu trebuie lăsate la îndemâna copiilor. Poate ar fi bine să facă această precizare şi farmaciştii ori de câte ori eliberează o reţetă”, a spus Adrian Gheorghiu, responsabil mass-media la spitalul bârlădean.

Vaslui



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite