Traficanţii de canabis din Bârlad care au ascuns drogurile în cozonacii trimişi din Italia, condamnaţi la închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traficaţii au fost condamnaţi FOTO Arhivă
Traficaţii au fost condamnaţi FOTO Arhivă

Cei cinci tineri din Bârlad şi Zorleni, prinşi în flagrant de procurorii DIICOT cu droguri de mare risc aduse din Italia, au fost condamnaţi de magistraţii Tribunalului Vaslui la pedepse cu închisoarea care se ridică la cel mult cinci ani.

Tinerii reţinuţi în cursul lunii martie de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii din Vaslui şi procurorii DIICOT după ce au fost prinşi în flagrant cu 488.60 grame rezină de canabis au fost condamnaţi la pedepse cu închisoarea ce variază între doi ani şi opt luni şi cinci ani de închisoare. Magistraţii Tribunalului Vaslui au dat sentinţa pe 24 mai, cei cinci inculpaţi având posibilitatea să facă apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Tiberiu Ştefăniţă a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de introducere în ţară a drogurilor de mare risc, aplicarea unor pedepse complementare şi interzicerea unor drepturi timp de trei ani de la ispăşirea pedepsei şi obligarea la plata sumei de 696 lei - cheltuieli judiciare.

Dragoş Aurelian Mureşan a fost condamnat la doi ani şi opt luni de închisoare, Gabriel Stratulat (zis Găvănel) - trei ani şi cinci luni închisoare, iar Radu Ciprian Costea  şi Octavian Tomescu au primit câte doi ani şi nouă luni de închisoare pentru complicitate la introducerea în ţară a drogurilor şi deţinerea acestora.

Instanţa a decis ca în cazul celor cinci inculpaţi să fie "prelevate probele biologice în vederea adăugării profilului genetic în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare la data rămânerii definitive a prezentei sentinţe penale, urmând ca inculpatul să fie informat că probele biologice vor fi folosite pentru obţinerea şi stocarea în SNDGJ a profilului genetic".

Reamintim faptul că în ziua de 24 februarie au fost prinşi în flagrant pe raza municipiului Bârlad, a trei bărbaţi, în vârstă de 24, 26 şi respectiv 31 de ani, în momentul în care au intrat în posesia unui colet expediat din Italia în care au fost găsite 488,60 g rezină de canabis. Din cercetări efectuate de către poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vaslui şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vaslui a reieşit că, în perioada ianuarie - februarie 2016, bărbaţii au procurat droguri de risc din Italia, pe care le-au introdus în ţară în scopul comercializării către diferite persoane din municipiul Bârlad. În urma extinderii cercetărilor, au fost reţinute celelate două persoane.

Citeste si:

Noi arestări în dosarul privind traficul de cannabis la Bârlad. Traficanţii aduceau drogurile de mare risc din Italia

Arme şi muniţii găsite la traficanţii de droguri din Bârlad. Percheziţiile domiciliare ale DIICOT au scos la suprafaţa un întreg aresenal

Cannabis ascuns în prăjituri şi ciocolată, confiscat de la trei tineri din Bârlad, prinşi în flagrant în timp ce ridicau coletul trimis din Italia

Vaslui


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri