Cannabis ascuns în prăjituri şi ciocolată, confiscat de la trei tineri din Bârlad, prinşi în flagrant în timp ce ridicau coletul trimis din Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prăjitura cu cannabis FOTO Poliţia Română
Prăjitura cu cannabis FOTO Poliţia Română

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vaslui şi procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Vaslui au desfăşurat o acţiune pe raza municipiului Bârlad care s-a soldat cu reţinerea a cinci tineri şi confiscarea a 488grame rezină de canabis

Acţiunea poliţiştilor de la combaterea criminalităţii organizate Vaslui, coordonată de procurorii DIICOT, s-a desfăşurat miercuri, 24 februarie. Trei tineri în vârstă de 24, 26, respectiv 31 de ani, toţi din Bârlad, au fost prinşi în flagrant, în zona pieţei "Sf. Ilie", chiar în momentul în care au intrat în posesia unui colet expediat din Italia în care au fost găsite 488,60 g rezină de cannabis. Drogul era ascuns în prăjituri şi tablete de ciocolată.

„Pentru probarea activităţii infracţionale a celor trei, poliţiştii au efectuat 5 percheziţii domiciliare, pe raza municipiului Bârlad. În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate trei laptop-uri şi patru telefoane mobile. De asemenea, a fost indisponibilizat autoturismul folosit în vederea ridicării coletului respectiv. Au fost puse în executare 6 mandate de aducere, persoanele fiind conduse la sediul Poliţiei municipiului Bârlad, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale", se precizează într-un comunicat de presă emis de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Vaslui.

cannabis

FOTO (Poliţia Română) Tabletele de ciocolată în care era ascunsă rezina de cannabis

Din cercetări a reieşit că, în perioada ianuarie - februarie 2016, bărbaţii au procurat droguri de risc din Italia, pe care le-au introdus în ţară în scopul comercializării către diferite persoane din municipiul Bârlad, fiind sprijiniţi în activitatea infracţională de alţi doi tineri de 19, respectiv 28 ani, tot din municipiu.

"Persoanele depistate în flagrant au fost reţinute urmând să fie prezentate instanţei de judecată cu propunerea de arestare pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi introducerea în ţară de droguri de risc", se precizează în acelaşi comunicat.

La aceste activităţi au participat şi poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi, luptători de la acţiuni speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui, precum şi jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandami Vaslui.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite