Traficanţi de droguri prinşi de poliţişti. Liderul grupului este un cunoscut interlop din Vaslui

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cinci dintre tineri au fost arestaţi FOTO:arhiva adevarul
Cinci dintre tineri au fost arestaţi FOTO:arhiva adevarul

Patru tineri din municipul Vaslui, printre care un minor de 17 ani, şi o tânără de 21 de ani din Republica Moldova, au primit mandate de arestare preventivă de 19 zile, ei constituind un grup infracţional care comercializau substanţe etnobotanice pe teritoriul oraşului.

Potrivit anchetatorilor, grupul era filat de aproape jumătate de an, timp în care au strâns destule probe pentru a-i prezenta în faţa instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă. 

Potrivit rechizitoriului, cei cinci traficanţi au reuşit anul trecut să formeze un grup infracţional specializat în procurarea şi distribuirea de substanţe etnobotanice tinerilor din Vaslui. Drogurile erau ascunse în cărţi ce aveau file decupate în interior pentru a le ascunde, primite de aceştia prin intermediul unor colete venite din ţară.

Ulterior, acestea erau porţionate şi vândute tinerilor din vaslui contra sumei de 10 lei pentru un plic.

„Procurorii DIICOT, împreună cu poliţiştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale şi Serviciul pentru acţiuni Speciale au efectuat 7 percheziţii domiciliare, în urma cărora au găsit 675 de plicuri cu substanţe etnobotanice“, ne-a declarat Mihaela Ştraub, purtătorul de cuvânt al inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui.

Capul grupului se numeşte Marius Buga, un cunoscut interlop din oraş în vârstă de 30 de ani. Alături de acesta, au mai primit mandate de arestare doi tineri de 19 ani şi un minor de 17 ani, precum şi o tânără de 21 de ani din Republica Moldova.

Poptrivit legii, cei cinci tineri riscă între 2 şi 8 ani de închisoare. 

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite