Trafic de influenţă pentru angajări la Ambulanţă şi spitalul din Bârlad: între 1.000 şi 7.000 de euro un post. Doi angajaţi au fost arestaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cătălin Romanic FOTO Facebook
Cătălin Romanic FOTO Facebook

Un ambulanţier din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Vaslui, staţia Bârlad, şi o angajată a Spitalului Municipal de Urgenţă Elena Beldiman Bârlad au fost arestaţi pentru trafic de influenţă şi înşelăciune.

Mai multe percheziţii au avut loc la sfârşitul săptămânii trecute la Bârlad, într-un dosar de trafic de influenţă în care au fost puşi sub acuzare un amulanţier, Cătălin Romanic, şi o angajată a spitalului, Cristina Nanu. Poliţiştii anticorupţie au descins la locuinţele celor doi, respectiv la locurile de muncă ale acestora de unde au ridicat mai multe probe.

”În urma probatoriului administrat, procurorul de caz a dispus continuarea urmăririi penale şi ulterior punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de doi inculpaţi, respectiv un angajat al Spitalului municipal de Urgenţă pentru comiterea a trei infracţiuni de trafic de influenţă şi cinci infracţiuni de înşelăciune şi un angajat al Serviciului judeţean de Ambulanţă Vaslui pentru comiterea a cinci infracţiuni de trafic de influenţă şi 4 infracţiuni de înşelăciune”, au precizat reprezentanţii Serviciului Anticorupţie Vaslui.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2019 - 2020, ambulanţierul şi colega din spital au pretins de la mai multe persoane sume de bani  cuprinse între 1.000 şi 7.000 de euro pentru a le facilita angajarea în cadrul Spitalului municipal de Urgenţă Bârlad, Serviciul judeţean de Ambulanţă Vaslui sau la unităţi de învăţământ în calitate de cadre medicale.
Procurorul de caz a dispus reţinerea inculpaţilor pe o perioadă de 24 de ore. Sămbătă, 31 octombrie 2020, Tribunalul Vaslui a dispus arestarea lor preventivă pentru 30 de zile. 

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite