Toalete publice sub lacăt, în Bârlad

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Edilii au amplasat două WC-uri ecologice în curtea bibliotecii publice, dar trecătorii au acces la ele doar între orele 8.00-16.00. Oamenii sunt revoltaţi şi spun că nevoile lor fiziologice nu ţin cont de programul de funcţionare al bibliotecii.

Trecătorii prin zona Bibliotecii „Stroe Belloescu“ au o mare problemă atunci când îi „lovesc“ nevoile omeneşti. Singurele toalete pe o rază de mai bine de un kilometru sunt cele amplasate de primărie în curtea bibliotecii, însă accesul la acestea este restricţionat. În cursul săptămânii, instalaţiile pot fi vizitate doar în timpul programului de lucru al instituţiei, adică între orele 8.00-16.00, iar în weekend, când bibliotecarii sunt liberi, accesul este pur şi simplu interzis.

În aceste condiţii, oamenii disperaţi „vizitează“ spaţiile verzi şi gardurile caselor din apropiere. „Mergem pe străzile lăturalnice, lângă garduri, pe unde putem. Ce să facem, dacă nu avem unde? Nu e vina noastră. Plătim taxe la Primărie, ni s-ar părea normal să avem şi noi nişte drepturi“, s-a plâns bârlădeanul Emil Boţu.

Oamenii spun că le este jenă să procedeze astfel, dar n-au încotro. „Ne e ruşine să mai mergem la colţuri, că ne poate vedea o femeie, un copil, dar nu avem ce face“, a spus Marin Savin. Acesta a adăugat că o soluţie simplă ar fi ca măcar unul dintre cele două WC-uri ecologice să fie scos din curtea bibliotecii.

„O sfidare la adresa bârlădenilor“

Locuitorii din zonă sunt mai degrabă supăraţi pe şefii din Primărie, decât pe trecătorii care se uşurează pe gardurile lor. „Mi se pare o sfidare la adresa bârlădenilor să faci un asemenea lucru. Ne-am obişnuit însă cu deciziile actualilor edili“, ne-a zis Mariana Vornicu, care locuieşte în apropiere. Reporterii „Adevărul de Seară“ au sesizat ieri Primăria Bârlad cu privire la nemulţumirea oamenilor.

Edilii au promis că problema va fi rezolvată. „Am discutat şi cu directorul bibliotecii şi am stabilit să lăsăm porţile instituţiei deschise non-stop“, a spus Constantin Niţuc, purtătorul de cuvânt al Primăriei.

Doar 8 WC-uri publice la Vaslui
Şi locuitorii din municipiul reşedinţă de judeţ sunt nemulţumiţi de lipsa toaletelor publice în zonele cu trafic intens, cum ar fi Piaţa Traian. În tot oraşul există doar opt toalete, montate anul trecut. „Am dorit să achiziţionăm mai multe, însă nu dispunem de suficienţi bani. Costul total legat de achiziţionarea şi montarea cabinelor este de 6.000 de lei“, a declarat Geanina Tofan, purtătorul de cuvânt al Primăriei.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite