Ţigări de contrabandă depistate de câinele poliţist

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Naya, câinele de detectare tutun din dotarea poliţiei de frontieră, a descoperit ţigări de provenienţă Republica Moldova ascunse şi nedeclarate în locaşuri special amenajate în bordul, podeaua, pragurile şi aripile autoturismului unui cetăţean român.

Captura a fost efectuată ieri, în Vama Albiţa, în momentul în care Iurie C., în vârstă de 44 ani, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pentru trecerea frontierei. „Cu ocazia controlului efectuat asupra mijlocului de transport la volanul căruia se afla bărbatul, câinele de detectare tutun Naya aflat în dotarea poliţiei de frontieră a descoperit ascunse şi nedeclarate, în locaşuri special amenajate în bordul, podeaua, pragurile şi aripile autoturismului, 1.315 pachete ţigări în valoare de 5.720 lei", se arată într-un comunicat al Poliţiei de Frontieră.
Bărbatul a fost amendat cu suma de 5.000 lei, iar ţigările şi autoturismul evaluat la aproximativ 20.000 lei au fost confiscate. De asemenea, pe numele bărbatului a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării fără a fi marcate sau marcate ecorespunzător peste limita a 10.000 de ţigarete, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Huşi cu propunerile legale.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite