Ţiganii din Murgeni au început anul cu un nou scandal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fraţii Napoleon şi Cantemir Ştefan din localitatea vasluiană Murgeni au fost arestaţi după ce şi-au ameniţat rivalii cu arme albe.

Scandalul a avut loc marţi noaptea într-un bar din Murgeni. Potrivit anchetatorilor, totul a pornit de la o datorie pe care fraţii fraţii Cantemir (20 ani) şi Napoleon Ştefan (25 ani) o aveau faţă de alţi trei rromi din localitate, Nicoale Constantin (26 ani), Tiberius Stoian (27) şi Lilian Constantin (23). „Cei cinci tineri se aflau într-un bar din oraşul Murgeni, iar la un moment dat, între aceştia a izbucnit un conflict spontan,  motivul fiind o sumă de bani împrumutată de unul din ei. Tinerii şi-au adresat cuvinte jignitoare şi s-au lovit reciproc distrugând şi un geam de la uşa de acces a barului. În timpul conflictului, Cantemir şi Napoleon au folosit un cuţit şi un briceag pentru a-i amenin-a pe ceilalţi trei tineri", a spus Mihaela Ştraub, ofiţerul de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui.  

Război între clanurile ţigăneşti din Murgeni

Numai intervenţia hotărâtă a poliţiei a liniştit spiritele, iar Ştefan Cantemir, Nicolae Constantin, Tiberius Stoian şi Lilian Constantin au fost reţinuţi pentru 24 de ore. Ulterior, magistraţii au dispus arestarea preventivă a fraţior Ştefan, în timp ce ceilalţi trei tineri au primit interdicţia de a părăsi localitatea.
De precizat că Napoleon şi Cantemir Ştefan sunt cunoştinţe vechi ale poliţiştilor.  Tot ei au au pornit scandalul monstru din august 2010, când peste 300 de ţigani sau bătut în centrul oraşului Murgeni.    

Clanurile din Murgeni care au dus „războiul ţigănesc"

Audierile în cazul rromilor bătăuși de la Murgeni continuă

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite