Terorizată şi bătută cu cruzime de partener, deşi avea ordin de protecţie. Agresorul a încălcat restricţiile de trei ori într-o lună

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un nou caz de violenţă în familie demonstrează cum ajung victimele să fie agresate cu bestialitate deşi obţin ordine de protecţie, care, în mod firesc, ar trebui să le ferească de partenerii bătăuşi.

După ce ani la rând a fost bătută şi abuzată de partenerul de viaţă o femeie din localitatea vasluiană Dragomireşti a decis să se despartă de bărbatul cu care trăia în concubinaj, sperând că astfel va scăpa de calvar. Nevoit să părăsească locuinţa femeii, fiind proprietatea acesteia, bărbatul nu doar că nu s-a liniştit, ci a devenit tot mai violent.

 Individul a intrat de mai multe ori în gospodăria fostei concubine, lovind-o atât pe ea, cât şi pe fiul acesteia, care suferă de un handicap locomotor în urma unui accident de muncă şi distrugând bunuri din gospodărie.

Terorizată de fostul concubin, femeia s-a adresat în repetate rânduri poliţiştilor din comună, care l-au amendat pe agresor pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice. În urma unei plângeri penale, poliţiştii au deschis dosar penal pe numele agresorului, Romel Brădăţeanu, şi au îndrumat victima să se adreseze judecătorilor pentru a obţine ordin de protecţie.

Pe 12 august, Judecătoria Vaslui a admis solicitarea şi a emis un ordin de protecţie împotriva lui Romel Brădăţeanu. Judecătorii i-au interzis acestuia să se mai apropie de fosta parteneră şi fiul acesteia, fiind obligat să păstreze o distanţă de minim 200 de metri faţă de aceştia şi interzicându-i-se, totodată, să ia legătura cu ei, inclusiv telefonic, prin corespondenţă sau intermediari.

În ciuda obligaţiilor, bărbatul de 60 de ani a continuat actele de violenţă, încălcând în mod repetat ordinul de protecţie şi culminând o bătaie cumplită aplicată fostei partenere. Femeia a ajuns la spital desfigurată, având nevoie de 17-18 zile de îngrijiri medicale.

Abia după a treia încălcare a ordinului de protecţie, poliţiştii au cerut arestarea agresorului.

”De la emiterea ordinului de protecţie, autorul a intrat de trei ori peste victimă, ultima dată recurgând la acte de violenţă asupra femeii, motiv pentru care s-a dispus reţinerea şi prezentarea acestuia în faţa instanţei cu propunerea de arestare preventivă. Pe 17 septembrie, Judecătoria Vaslui a emis pe numele suspectului mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile”, a precizat Loredana David, responsabil mass-media din cadrul IPJ Vaslui.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite