Telenovelă americană într-o comună din Vaslui: răscoala angajaţilor împotriva lui Nixon-primarul. Edilul: „Sunt supăraţi că n-au primit salariile, nici nu le vor primi”

0
0
Un conflict vechi dintre primarul comunei vasluiene Ghergheşti şi funcţionarii satului a atins, ieri, apogeul
Un conflict vechi dintre primarul comunei vasluiene Ghergheşti şi funcţionarii satului a atins, ieri, apogeul

Toţi funcţionarii primăriei din comuna vasluiană Ghergheşti au făcut marţi un protest spontan în staţia de autobuz împotriva primarului Neculai Nixon Ibănescu (PNL). Acesta e acuzat că refuză să-i plătească.

Un conflict vechi dintre primarul comunei vasluiene Ghergheşti şi funcţionarii satului a atins, ieri, apogeul. Cei şase angajaţi au făcut front comun împotriva primarului Neculai Nixon Ibănescu (PNL), edilul care ţine banii de salarii în casă şi refuză să plătească salariaţii.

Marţi dimineaţă, angajaţii Primăriei au refuzat să mai intre la lucru şi au protestat spontan în staţia de autobuz, pentru a-i vedea întreaga comunitate. Disputele dintre edil şi salariaţii s-au iscat încă din 2012, când acesta a fost ales. În acest interval, au fost numeroase plângeri, şi de o parte, şi de cealaltă.

S-au furat condicile de prezenţă

După cum recunoaşte chiar edilul Nixon, problemele cu funcţionarii, dar şi cu poliţiştii satului datează încă din 2012. „Erau învăţaţi să vină şi să plece din Primărie când le tuna prin cap. Nu le convine că le impun să stea la program. Au dispărut două condici de prezenţă şi am făcut plângeri penale. Acum sunt supăraţi că n-au luat salariile. Nici nu o să primească leafa până nu apare condica de prezenţă. Unul a fost în concediu şi totuşi e prins în statul de plată ca fiind la muncă. Sunt singur în Primărie acum, ei stau în drum să-i vadă tot satul“, a spus, pentru „Adevărul“, primarul Neculai Nixon Ibănescu (foto jos).Comuna este compusă din nouă sate în care trăiesc aproximativ 2.800 de oameni. Problemele comunităţii au trecut pe loc secund, răfuielile dintre edil şi subalterni având prioritate.

S-au aliat cu secretara Capră

Nixon Ibănescu a mai spus că toţi colegii s-au aliat cu secretara instituţiei, Adina Capră. Din punctul său de vedere, aceasta ar fi montat colectivul împotriva lui pentru că i-a tăiat câteva zile în pontaj pentru că a lipsit de la program: „Am băgat secretara în comisia de disciplină şi a primit un avertisment. Nu-şi face atribuţiile din fişa postului. Dacă îi spun verbal să facă ceva, nu face, dacă îi transmit în scris, tot nu execută. Am s-o dau afară“.

Monitorizaţi video

De cealaltă parte, funcţionarii protestari spun că s-au săturat să se împrumute prin sat în timp ce primarul ţine banii blocaţi. Aceştia susţin că principala grijă a edilului e să-i monitorizeze prin camerele de supraveghere şi să le facă zile fripte.

„Mi-a murit mama în decembrie 2014 şi a refuzat să-mi dea zile libere să o îngrop. Mi-a tăiat din salariu, deşi am prezentat certificatul de deces. În februarie mi-a murit şi tata şi mi-a mai tăiat trei zile de muncă, deşi am dreptul la concediu pentru asemenea necazuri. Stă toată ziua şi ne urmăreşte pe camerele de supraveghere şi zice că trucăm imaginile, că s-a blocat ceasul“, a spus reporterului „Adevărul“ secretara Adina Capră.

Ancheta Prefecturii

Prefectura Vaslui a fost înştiinţată cu privire la protestul spontan de la Primăria Ghergheşti încă de la primele ore ale zilei de marţi şi au anunţat că se vor deplasa la faţa locului pentru a găsi o soluţie.
„La Ghergheşti este o situaţie conflictuală mai veche. Corpul de control al Prefecturii se va deplasa la primărie şi va stabili care sunt măsurile ce trebuie luate. Din păcate, este vorba de nişte orgolii şi ambele părţi susţin că dreptatea este de partea lor“, a precizat subprefectul judeţului, Mircea Gologan.

nicolae nixon ibanescu

Nixon, în greva foamei

Primarul Neculai Nixon Ibănescu a ajuns în atenţia presei centrale în urmă cu aproape un an. Pe 29 aprilie 2014, în cadrul unei şedinţe cu primarii convocată de Prefectura Vaslui, ediul de Ghergheşti a anunţat că se va deplasa la Bucureşti unde va face greva foamei din cauza poliţistului din comună. Acesta îl acuza pe şeful de post că stă în concediu medical de doi ani pe nedrept şi că este mână în mână „cu hoţii din comună“. Poliţistul acuzat la acel moment de Nixon Ibănescu a decedat în martie 2015, răpus de o boală incurabilă, din cauza căreia a stat în ultimii ani de viaţă în concediu medical.
 

Mai multe - Vaslui

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite