Soluţie inedită a unei primării din Vaslui pentru a evita blocarea drumurilor pe timp de iarnă. „Este eficientă şi gratis“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parazăpezile sunt făcute din crengi şi arbuşti FOTO: Vlad Iorga
Parazăpezile sunt făcute din crengi şi arbuşti FOTO: Vlad Iorga

Conducerea Primăriei comunei vasluiene Viişoara a apelat la o soluţie inedită de a lupta împotriva nămeţilor. Pentru a evita blocarea drumurilor, oamenii din această localitate au montat parazăpezi din împletituri de crengi şi arbuşti, invenţie care nu a costat niciun leu.

În lipsa unui ajutor primit de la autorităţile judeţene, localnicii din comuna Viişoara au decis să găsească singui soluţii pentru a nu avea probleme cu accesul pe drumurile publice pe timpul iernii. 

Conducerea Primăriei a apelat la o soluţie inedită, dar mai mult decât eficientă, şi a montat parazăpezi făcute din împletituri şi arbuşti în dreptul principalei căi de acces spre comună, pe o distanţă de aproximativ un kilometru. „Investiţia nu a costat niciun leu. Am lucrat cz vreo 4-5 oameni timp de o săptămână. În felul acesta am făcut curăţenie şi în zona de protecţie a drumurilor comunale. Aici se aduna zăpada şi avea o înălţime de un metru şi jumătate şi doar cu freza puteam curăţa drumul. Şi aşa avem datorii pentru lucrările de deszăpezire de anul trecut. Eu zic că sunt şi mai eficiente şi nici nu sunt o tentaţie pentru hoţi. Noi am vrut să ne punem singuri parazăpezi din metal, dar ne costa undeva la 40.000 de lei, cel mai mic preţ oferit de o firmă. Cu banii ăştia putem face altceva“, ne-a declarat Sergiu Blănaru, viceprimarul comunei Viişoara. 

Situaţia nu este una bună pentru judeţul Vaslui. Deşi s-a tot vorbit de montarea unor parazăpezi, şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Bârlad, Lucian Radu, a anunţat că montarea lor va întârzia, deoarece panourile nu au ajuns încă la Vaslui. „Panourile au fost alocate judeţului Iaşi, dar în Vaslui nu au ajuns.După Iaşi, Direcţia de la Bârlad va primi doi kilometri de parazăpezi, care vor fi montaţi în zonele sensibile. Noi aşteptăm!“, a declarat Radu, care a ţinut să dea sigurări că utilajele sunt pregătite să intervină în orice clipă în cazul în care vremea se înrăutăţeşte. 

În judeţul Vaslui, sectoarele de drum naţional în care se produc frecvent blocaje urmare a căderilor masive de zăpadă şi a viscolului sunt DN2F, între kilometrii 45-54 Dragomireşti-Bleşca, DN11A Iveşti-Bârlad, DN24 Soleşti-Codăeşti, DN24B Valea Grecului, DN24 A Murgeni-Rînzeşti şi Berezeni-Vetrişoaia şi DN26 limita judeţului Galaţi-Blăgeşti. 

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite