Soluţia atifumat, marca DSP Vaslui: Dacă fumează cineva în apropierea parcurilor de joacă pentru copii, sunaţi la 112

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Îndemnul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui de a suna la numărul unic destinat  urgenţelor majore vine în contextul celebrării Zilei Mondiale Fără Tutun, ca fiind o soluţie pentru a descuraja fumatul în spaţii publice

În apropierea Zilei Mondiale Fără Tutun (31 mai), DSP Vaslui a emis un comunicat de presă prin care readuce în atenţia publică cât de nociv este fumatul. Autorităţile sanitare îndeamnă populaţia să sune la 112, numărul unic în România pentru urgenţe majore, dacă văd fumători în spaţiul public.

“Pentru prima dată, alături de reprezentanţii D.S.P. şi ai A.N.P.C., organele de poliţie au atribuţiuni de urmărire a contravenţiilorşisancţionare cu amenzi de la 100-500 lei pentru persoane fizice şi de la 5.000-15.000 lei pentru persoanele juridice. Ca unexemplu, fumatul în apropierea locurilor de joacă pentru copiii din parcuri se poate rezolva operativ printr-un apel la 112”, se precizează în comunicatul remis presei.

Ca măsuri concrete efectuate de angajaţii Direcţiei de Sănătate Publică Vaslui prin Compartimentul de Evaluare şi Promovarea Sănătăţii, cu ocazia Zilei Mondiale fără Tutun, vor face vizite în două şcoli. Inspectorii DSP vor desfăşura pe 31 mai activităţi de informare a adolescenţilor prin organizare de seminarii despre consecinţele fumatului la Liceul Industrial ”Ştefan Procopiu”, Vaslui (ora 10:00) şi Liceul Industrial ”Ion Mincu”, Vaslui (ora 11:00) şi distribuire de materiale informative specifice temei.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii partenerii săi celebrează anual, din 1988, pe 31 mai, Ziua Mondială Fără Tutun. În 2016, Ziua Mondială fără Tutun se desfăşoară sub sloganul „Un singur mesaj pe pachetul standard de tutun: avertismentul de sănătate!”şi are ca temă“Următorul pas: ambalarea neutră a produselor de tutun.”

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite