Preşedintele CJ Vaslui nu este de acord cu regionalizarea propusă de partidul său

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dumitru Buzatu este şi preşedintele Organizaţiei Judeţene Vaslui a PSD FOTO:adevarul
Dumitru Buzatu este şi preşedintele Organizaţiei Judeţene Vaslui a PSD FOTO:adevarul

Dumitru Buzatu, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Vaslui, dar şi şeful social democraţilor vasluieni, se declară împotriva regionalizării propuse de actualul Guvern, nefiind de acord cu planurile lui Liviu Dragnea sau a şefului său de partid, Victor Ponta.

Dumitru Buzatu susţine că regionalizarea României nu este decât „un moft reformator“ care nu are nicio legătură cu cerinţele Uniunii Europene (UE), mai ales în ceea priveşte atragerea fondurilor europene.

„Nicio normă europeană nu ne impune alte unităţi administrativ-teritoriale în afara celor existente. Mai mult decât atât, dacă vom face această regionalizare, riscăm să întâmpinăm dificultăţi mai mari în ceea ce priveşte accesarea fondurilor europene. Unităţile statistice luate în considerare de UE atunci când alocă fonduri sunt cele actuale“, a argumentat preşedintele CJ Vaslui.

Mai mult, şeful social democraţilor vasluieni lansează un atac împotriva conducătorilor partidului din care face parte, ale căror afirmaţii le consideră demagogice. 

„Singurul motiv real pentru care se militează în favoarea regionalizării este dorinţa unor lideri de a-şi mări domeniile şi a atrage vasali locali, adică pe cei din unităţile administrative care vor fi comasate. Cetăţeni, treziţi-vă la realitate! Nu vă luaţi după afirmaţiile demagogice ale unora!“, a mai spus Buzatu. 

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite