Sfaturi pentru a te feri de caniculă: hidratarea este vitală
0
Având în vedere perioada de vară, cu disconfort termic, medicii recomandă populaţiei să ţină cont de câteva sfaturi şi să evite, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare, mai ales în perioada de vârf a zilei
Odată cu luna iulie a început monitorizarea populaţiei afectate de temperaturile caniculare. În condiţiile creşterii temeperaturii, medicii recomandă populaţiei să consume alimente proaspete achiziţionate din magazine care dispun de instalatii frigorifice funcţionale, fructe şi legume proaspete (pepene galben, pepene roşu, prune, castraveţi, roşii) - alimente cu valoare calorică mică şi cu un conţinut mare de apă.
“De asemenea, se va evita consumul alimentelor uşor perisabile şi a băuturilor cu conţinut ridicat de cofeină sau de zahăr, cum sunt sucurile răcoritoare carbogazoase. Totodată, recomandăm populaţiei să consume apă din surse verificate pentru a nu pune în pericol sănătatea consumatorilor”, a declarat Mihaela Vlada, directorul Direcţia de Sănătate Publică Vaslui.
O atenţie deosebită trebuie acordată în această perioadă copiilor, vârstnicilor, bolnavilor cu afecţiuni cardio-vasculare (să respecte indicaţiile medicului curant), precum şi persoanelor cu dizabilităţi, şi se recomandă să se menţină permanent contactul cu vecinii, rudele sau cunoştinţe privind starea lor de sănătate.
Citeşte şi:
Atenţie angajatori, inspectorii de muncă au început controalele „anti-caniculă“!