SERIAL "ADEV─éRUL" Toate vilele baronilor din Rom├ónia. "Anexa gospod─âreasc─â" de pe mo┼čia lui Buzatu

0
0
vila buzatu

De┼či ┼či-a dedicat ultimii┬á 22 ani politicii ┼či administra┼úiei, Dumitru Buzatu, pre┼čedintele Consiliului Jude┼úean Vaslui, a dob├óndit o avere rermarcabil─â, iar investi┼úiile ├«n agricultur─â au toate ┼čansele s─â ├«l transforme ├«ntr-un veritabil mo┼čier. De┼či nu este trecut─â ├«n declara┼úia de avere, familia Buzatu de┼úine o cl─âdire la Z─âpodeni. Mai mare dec├ót vila so┼úilor Buzatu din Vaslui, cl─âdirea este consemnat─â ├«n scriptele Prim─âriei, drept o anex─â.

La un an dup─â revenirea din Parlamentul Rom├óniei la Vaslui, din 2005 ┼či p├ón─â ├«n 2010 Buzatu a achizitionat peste 10 de hectare de teren agricol at├ót ├«n jude┼úul Vaslui (├«n comunele Z─âpodeni ┼či ┼×tefan cel Mare), c├ót ┼či ├«n jude┼úul Suceava, la ┼×aru Dornei.
Valoarea terenurilor consemnat─â ├«n declara┼úia de avere este de-a dreptul modic─â, av├ónd ├«n vedere zona ├«n care se afl─â acestea. ├Än jude┼úul Vaslui, Buzatu de┼úine peste 7 hectare de teren, ├«n unit─â┼úile teritoriale ┼×tefan cel Mare ┼či Z─âpodeni, comune aflate ├«n apropierea municipiului Vaslui, une fieful PSD este ├«n floare, iar primarii celor dou─â comune sunt fideli pre┼čedintelui Buzatu.
Potrivit declara┼úiei de avere din 2009, ultima ├«n care are consemnat─â valoarea de impozitare a terenurilor achi┼úionate, valoarea celor ┼čapte hectare cump─ârate de Dumitru Buzatu la Z─âpodeni ┼či┬á ┼×tefan cel Mare este de 7000 de lei!! Asta ├«n condi┼úiile ├«n care, pe pia┼úa imobiliar─â ├«n zona respectiv─â un hectar cost─â ├«ntre 1500 ┼či 3000 de euro
Terenurile cumpărate în cele două comune, au fost transformate într-o veritabilă fermă pomicolă, suprafeţele fiind plantate cu pomi fructiferi, care sunt deja pe rod.

Vila cu titlu de anex─â

Potrivit propriilor declara┼úii de avere, Dumitru Buzatu ┼či so┼úia sa, Gabriela Cre┼úu, senator, mai de┼úine dou─â apartamente ├«n Vaslui ┼či unul ├«n Bucure┼čti,, achizi┼úionat ├«n 2012 dar ┼či o vil─â de 172 metri p─âra┼úi ├«n municipiul Vaslui, construit─â ├«n 2012. ├Än declara┼úia celor doi, nu se pomene┼čte absolut nimic despre cl─âdirea proasp─ât construit─â la livada de pe teritoriul comunei Z─âpodeni. Cl─âdirea mai mare dec├ót vila so┼úilor Buzatu din municiul Vaslui este consemnat─â ├«n scriptele Prim─âriei Z─âpodeni, drept o anex─â!
ÔÇť┼×i suprafe┼úele de teren ┼či cl─âdirea figureaz─â ├«n evidentele noastre pe numele domnului Buzatu. Cl─âdirea la care face┼úi referire este o anex─â, a┼ča este ┼či consemnat─â la impozitare ┼či ├«n autoriza┼úia de construc┼úie - anex─â firm─â ÔÇŁ, a declarat Constantin Gavril, primarul comunei Z─âpodeni.

A┼ča zisa ÔÇťanex─âÔÇŁ, cu etaj┬á ┼či cu o suprafa┼ú─â cu mult de peste 100 mp, este construit─â la ie┼čirea din localitatea M─âr─â┼čeni, cu acces la Drumul Na┼úional 15 D.┬á┬á

Explicaţia lui Buzatu

image

ÔÇťAcolo (la Zpodeni n.r.) este construit─â o hal─â repara┼úii pentru ferm─â ┼či o anex─â gospod─âreasc─â. Are autoriza┼úia eliberat─â ca anex─â. ├Än acea cl─âdire vor fi birouri, voi depozita actele firmei, vreau s─â pun masa la oamenii care muncesc acolo, ca s─â poat─â s─â m─ân├ónce. Dac─â, are cumva cineva ├«ntrebarea de ce nu se reg─âse┼čte acea cl─âdire ├«n declara┼úia de avere, ├«i r─âspund pentru c─â nu este locuin┼ú─â, ci anex─â ┼či pentru c─â abia anul aceasta s-a ├«ncheiat procesul verbal de recep┼úie, deci abia ├«n declara┼úia din iunie ar urma s─â se reg─âseasc─â.┬áÔÇŁ, a declarat pentru Adev─ârul, Dumitru Buzatu.

Venituri ┼či achizi┼úii

Bugetar veritabil, Dumitru Buzatu ca de altfel ┼či so┼úia sa Gabriela Cre┼úu, ├«ncaseaz─â anual ├«n jur de 100.000 lei. ├Än ultimii cinci ani, media veniturilor anuale a celor doi so┼úi a variat ├«ntre 88.000 lei ┼či 116.000 lei. Din aceste venituri, pe l├óng─â investi┼úiile f─âcute la livada din Z─âpodeni ┼či ┼×tefan cel Mare, familia Buzatu ÔÇô Cre┼úu a reu┼čit s─â achite ├«n 2012 ┼či trei credite bancare ├«n cauantum de 140.000 lei, contractate ├«n 2009 -2011, iar ├«n 2011 a achizi┼úionat ┼či un apartament de 78 metri p─âtra┼úi ├«n municipiul Bucure┼čti. Iar la capitolul datorii, mai au de achitat un singur credit de 20.000 euro, scadent ├«n 2027.

Buzatu, ┼úuica ┼či merele p─âdure┼úe

Despre viitorul investi┼úiilor sale, Dumitru Buzatu spune c─â inten┼úioneaz─â s─â achizi┼úioneze, ├«n continuare, terenuri dar din p─âcate nu g─âse┼čte. ÔÇťLivada a evoluat foarte greu, fiind c─â terenul este unul s─ârac ┼či au fost c├ó┼úiva ani seceto┼či. A┼ča cum arat─â ea acum ar fi trebuit s─â arate ├«n urm─â cu vreo trei patru ani, dar acum a ├«nceput s─â ├«┼či dea drumul, s─â se dezvolte. Dac─â te ┼úii de chestiunea aceasta este c├ót de c├ót rentabil─â. Am ├«ncercat s─â mai v├ónd c├óte ceva la pia┼ú─â, anul trecut, am ├«ncercat s─â mai fac oleac─â de ┼úuic─â. Ceva trebuie s─â facem ceva cu ele, s─â le transform ├«n dulce┼úuri, dar nu am ├«nc─â tehnologie necesar─â. A┼č vrea s─â┬á iau o instala┼úie de uscat fructe acol o┼či s─â aduc ceva fructe de p─âdure, mere, pere p─âdure┼úe.ÔÇŁ, spune Buzatu
┼×eful pesedi┼čtilor vasluieni sus┼úine c─â nu face acest efort degeaba ┼či c─â se vede la b─âtr├óne┼úe c├ó┼čtig├ónd bani frumo┼či din afacerea pomicol─â.┬á
ÔÇť Politica este o ocupa┼úie, c├ónd nu te mai ocupi cu treaba asta, trebuie s─â treie┼čti din ceva, iar eu m─â preg─âtesc s─â tr─âiesc din asta.ÔÇŁ, a mai precizat Dumitru Buzatu. C├ónd vine vorba de banii investi┼úi la livada de la Z─âpodeni, cu anex─â cu tot, nu ┼čtie ce sum─â a investit exact acolo. Estimeaz─â ├«n jur de 150.000 -200.000 lei. C├ót despre terenurile de la ┼×aru Dornei, ar vrea vrea s─â-l v├ónd─â, dar pia┼úa nu este generoas─â deloc ├«n prezent: ÔÇŁLa Vatra Dornei, c├ónd am cump─ârat era p─âdure defri┼čat─â. Acum a mai crescut copacii, inten┼úionez s─â o v├ónd c├ónd o s─â aib─â un pre┼ú bun.ÔÇŁ
 

Cite┼čte ┼či:┬á

Eternul bugetar Gheorghe Nichita se lăfăie în luxul din Dealul Copoului

Opri┼čan st─â ├«n ÔÇ×fort─ârea┼úaÔÇť mamei

Drago┼č Benea, s─ârac lipit ├«n declara┼úia de avere, tr─âie┼čte ├«n luxul concubineiUltima or─â

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite