Şeful IPJ Vaslui: „Vasluiul, în vechiul sistem, s-a transformat în raiul infractorilor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Comisar şef Mihai Carp, comandantul IPJ Vaslui
Comisar şef Mihai Carp, comandantul IPJ Vaslui

Reînfiinţarea Posturilor Comunale de Poliţie a căzut ca o mănuşă pentru şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Vaslui, Mihai Carp, care a recunoscut că, în primele 6 luni ale acestui an, infracţionalitatea a cunoscut o creştere simţitoare.

Potrivit datelor statistice ale IPJ Vaslui, infracţiunile de furt au constituit problema centrală în judeţul Vaslui în primul semestru a acestui an. Spre exemplu, furturile din locuinţe, în mediul rural, au crescut cu 41% faţa de aceeaşi perioadă a anului trecut. Şi furturile de animale au crescut cu 33 de procente faţa de primele 6 luni din 2011.

Faptele penale şi contravenţionale comise cu violenţă ocupă şi ele un loc important în rândul genurilor de fapte antisociale înregistrate în medul rural.

S-au înmulţit tâlharii în Vaslui. Vezi aici care e cel mai periculos oraş din judeţ

„Întrucât, în majoritatea comunelor, prezenţa unui singur poliţist nu asigură desfăşurarea în condiţii optime a activităţilor date în competenţă, în special a celor preventive, eu crd că se impunea ajustarea conceptului de organizare a serviciului poliţienesc. În vechiul sistem, Vasluiul se transformase în raiul infractorilor", a declarat Mihai Carp, şeful IPJ Vaslui.

Prind hoţii pe biciclete

Potrivit noii organigrame, în judeţul Vaslui vor fi reînfiinţate 77 de Posturi de Poliţie Comunale, din totalul celor 81 de localităţi. Ele vor fi prevăzute cu câte un şef de post şi cel puţin un ajutor de şef de post. Posturile de Poliţie reînfiinţate vor fi subordonate celor 8 Secţii de Poliţie rurală existente la nivelul judeţului.

O situaţie mai gravă se întâlneşte în 26 de comune, acolo unde oamenii legii nu vor avea în dotare maşini de poliţie.

Potrivit IPJ Vaslui, cele 81 de posturi comunale ce vor funcţiona, începând de astăzi, vor trebui să împartă un număr de 55 de autospeciale de intervenţie.

Poliţist din Vaslui bătut de o familie care se afla la furat porumb

Practic, aşa după cum a anunţat conducerea inspectoratului , vor fi foarte multe situaţii în care va fi repartizată o maşină la două posturi de poliţie. Însă, pentru a trece peste această mare problemă a deplasării agenţilor în satele componente, şefii Poliţiei vasluiene le recomandă acestora să dea jos bicicletele din podul posturilor de poliţie şi apoi să le folosească.
   
„Odată cu reînfiinţarea posturilor comunale, vor fi predate pe proces-verbal şi acele biciclete care ne-au fost repartizate cu ani în urmă. Noi sperăm să le folosească poliţiştii odată ce le vor prelua. Dar comoditatea este un al factor care ne caracterizează. Prea ne-am învăţat cu fundul în maşină", a mai declarat iinspectorul-şef al IPJ Vaslui, Mihai Carp.

Şeful IJP Vaslui, acuzat de Fătuloiu că a trădat: „Nu am negociat niciodată aplicarea legii“

Intră pe vaslui.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite