S-a sinucis primarul unei comune din judeţul Vaslui. Se internase într-o clinică de boli mintale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristi Spiridon, primarul comunei Pogana FOTO vremeanoua.ro
Cristi Spiridon, primarul comunei Pogana FOTO vremeanoua.ro

Primarul din loalitatea vasluiană Pogana, Cristi Spridon, şi-a pus capăt zilelor într-o clinică privată de specialitate. Nu avea probleme în familie şi nici financiare, dar suferea de bipolaritate şi schizofrenie.

Primarul comunei Pogana, Cristi Spiridon, s-a spânzurat vineri seara, în jurul orei 18,00, cu un cablu electric. Persoana care l-a găsit a sunat la 112, dar echipajul SMURD care s-a deplasat la faţa locului nu a mai putut face altceva decât să constate decesul acestuia.

Edilul suferise în trecut o depresie severă, iar ulterior a aflat că starea lui se agravase. Noul diagnostic al medicilor a fost cumplit: schizofrenie şi bipolaritate. Cristi Spiridon a mers la mai mulţi specialişti din ţară pentru a se trata, iar când a aflat că probleme sale medicale sunt grave, a anunţat Prefectura Vaslui că va demisiona din funcţie la sfârşitul lunii.

S-a internat apoi într-o clinică de specialitate, în judeţul Alba, în localitatea Pianu, recunoscută la nivel naţional pentru rezultatele obţinute cu pacienţii trataţi de bipolaritate, o afecţiune psihică care îl împiedica în ultima vreme să mai facă distincţia dintre realitate şi imaginaţie.

 “S-au dispus cercetări sub aspectul uciderii în culpă, ancheta continuă şi la această oră, iar cazul este coordonat de către un procuror”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Alba.

O comisie de malpraxis ar putea analiza cazul

Şi Direcţia de Sănătate Alba va declanşa o anchetă în acest caz pentru a desluşi circumstanţele în care a survenit sinuciderea primarului din Pogana.

 “Este o anchetă în curs. Aşteptăm să ne spună cei de la Poliţie dacă a fost vorba de o neglijenţă a personalului medical din acea clinică. Noi avem pe lângă DSP o comisie judeţeană de malpraxis, care probabil va analiza acest caz, mai ales dacă organele competente o vor cere. Dacă va fi cazul, ne vom implica şi noi, cei de la DSP. Anul acesta am verificat această clinică şi, din punct de vedere igienico-sanitar, corespunde totul. Sigur că vom mai merge încă o dată, mai ales după acest eveniment. Sigur evenimentul petrecut acolo este neplăcut şi vom vedea în cele din urmă unde s-a greşit”, a declarat directorul de la DSP Alba, Alexandru Sinea, pentru Vremea Nouă.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Crimă urmată de sinucidere. Un bărbat şi-a strangulat partenera de viaţă, iar apoi s-a spânzurat

Tentativă de sinucidere în arestul IPJ Alba. Un suspect de crimă a vrut să îşi pună capăt zilelor

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite