Un nou caz Caracal? Suspiciuni de viol, proxenetism şi sechestrare după sinuciderea unei fete de 16 ani. „Dacă am să mor, nu vreau să plângeţi!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fata a înghiţit un pumn de pastilă, care i-au dus organele interne în colaps FOTO Arhivă Adevărul
Fata a înghiţit un pumn de pastilă, care i-au dus organele interne în colaps FOTO Arhivă Adevărul

Aparent, fata a murit din cauza unei supradoze de medicamente, însă medicii au observat că avea corpul plin de lovituri, aşa că au sesizat Poliţia. Primele verificări au scos la iveală un scenariu cumplit, ce aminteşte de „Cazul Caracal”, cu suspiciuni de viol, şantaj, ameninţare şi sechestrare.

Poliţia şi Parchetul au declanşat o amplă anchetă penală în cazul morţii suspecte a unei adolescente de 16 ani, din Braniştea, judeţul Galaţi. 

Aparent, fata a murit din cauza unei supradoze de medicamente, pe care le-a înghiţit intenţionat, cu scopul de a se sinucide, însă moartea ei ridică mai multe semne de întrebare, întrucât avea pe corp numeroase semne de violenţă, produse cu câteva ore sau zile înainte de tragica întâmplare.

De altfel, medicii de la Spitalul Clinic Pediatric de Urgenţă din Galaţi, unde adolescenta, elevă de liceu, a fost adusă în stare foarte gravă în seara zilei de 25 iulie, au şi sesizat Poliţia, la 112, bănuind că în spate ar fi o poveste ce intră sub incidenţa Codului Penal.

Din păcate, starea  în care se afla pacienta nu a permis audierea ei (după câteva ore fata a şi murit, medicii nereuşind să o stabilizeze), aşa că este posibil ca unele aspecte ale tragediei să rămână neştiute pentru totdeauna.

„Poliţiştii care s-au deplasat la faţa locului nu au putut discuta cu minora pentru a putea stabili motivul pentru care aceasta a recurs la acest gest, însă, întrucât prezenta mai multe echimoze pe membrele inferioare, pe gât şi pe corp, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe. Ulterior, în cursul zilei de 26 iulie, minora a decedat la unitatea spitalicească unde era internată”, a precizat IPJ Galaţi.

„În cauză s-a dispus transportarea cadavrului la Serviciul de Medicină Legală Galaţi pentru efectuarea necropsiei şi stabilea cauzelor decesului. În dosarul penal întocmit iniţial a fost schimbată încadrarea faptei din lovire sau alte violenţe în ucidere din culpă, urmând a se stabili cu exactitate împrejurările care au dus la decesul minorei”, a mai informat Poliţia. 

Familia acuză o reţea de proxeneţi

Interesant este că familia fetei face acuzaţii foarte grave legate de moartea acesteia. Rudele minorei  susţin că fata ar fi fost bătută şi molestată sexual de un bărbat însurat, cu 15 ani mai mare decât ea, cu care adolescenta ar fi avut o relaţie extrem de dubioasă. 

Există informaţii (deocamdată neconfirmate oficial) cum că individul respectiv conduce o reţea de prostituţie şi că fata a fost drogată şi bătută pentru a fi obligată să se prostitueze. Mai mult decât atât, părinţii adolescentei spun că atunci când i-au interzis fetei să se mai vadă cu bărbatul respectiv s-au pomenit cu cinci indivizi la uşă, care i-ar fi ameninţat cu bătaia şi cu moartea.

Există şi indicii că gruparea de proxeneţi ar fi intenţionat să o vândă pe minoră unei alte reţele, internaţionale, de trafic de carne vie, pentru a fi „exportată” în Italia sau Spania.

Adolescenta pare să-şi fi premeditat gestul tragic, semn că se întâmplau lucruri cumplite în ceea ce o priveşte. Cu câteva ore înainte de a înghiţi pastilele, ea a făcut o postare pe reţelele de socializare, în care îşi anunţa moartea. Un fel de bilet de adio neconvenţional...

Adolescenta a pus pe Facebook un mesaj de adio SURSA FOTO Familia victimei

Adolescenta a pus pe Facebook un mesaj de adio SURSA FOTO Familia victimei

Medicii legişti urmează să stabilească, după necropsie, cauza exactă a morţii fetei, dacă aceasta a fost agesată fizic şi sexual. Poliţiştii şi procurorii trebuie să lămurească şi împrejurările exacte în care a murit minora, mai ales că se prefigurează o nouă situaţie de tipul celei care a declanşat celebrele cazuri de dispariţie de la Caracal.

Vă recomandăm şi:

Turistă din Vama Veche: „O fată dezbrăcată şi sângerândă urla pe trotuar. Cel mai probabil îi dăduseră drogul violului“

Crimele de la Caracal, după doi ani. Părinţii Alexandrei Măceşanu acuză: „Trăim într-un stat corupt“ VIDEO

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite