România, din nou pe prima pagină a presei tabloide din Anglia. „The Mirror“ relatează cazul femeii bete din Vaslui care se prăbuşeşte peste proprii copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul dintre cele mai populare cotidiane tabloide din Marea Britanie a preluat cazul femeii bete din Vaslui care se prăbuşeşte peste propriii copii, pe care-l clasifică drept "şocant".

Ziariştii britanici scriu că serviciile sociale din România încearcă să ia în grijă şapte copii după ce mama lor a fost surprinsă în imagini şocante, postate pe internet. Este vorba despre femeia beată-criţă din satul vasluian Ştioborăni, comuna Soleşti, filmată în stare avansată de ebrietate la mijlocul săptămânii trecute.  

Protagonista filmului are 35 de ani şi este mama a 10 copii. Trei dintre aceştia, toţi minori, au plecat de acasă. Ceilalţi şapte copii, cu vârste cuprinse între un an şi jumătate şi 10 ani, locuiesc cu părinţii într-o căsuţă dărăpănată compusă dintr-un hol şi o cameră.

"Filmarea prezintă o femeie de 37 de ani căzând într-un şanţ cu un copil prins de gât în timp ce încerca să apuce o sticlă de bere. Mamă a 10 copii, femeia încearcă să-şi regăsească echilibrul, dar alunecă şi cade peste propriul copil. Copilul de 2 ani al femeii poate fi, de asemenea, văzut în filmul revoltător, ducând în mână sticla de bere. Filmarea a stârnit revolta comunităţii online după ce a fost postată şi a determinat un control de urgenţă al autorităţilor la domiciliul femeii", relatează jurnaliştii cotidianului The Mirror.

În continuare, ziarul britanic scrie că autorităţile încearcă să obţină o ordonanţă judecătorească pentru a îndepărta în regim de urgenţă copiii din sânul familiei. Articolul a fost distribuit de pe Facebook de aproape 700 de ori după patru ore de la publicare.

În primăvara anului 2014, românii şi bulgarii au fost ţintele unei campanii de presă xenofobe în Marea Britanie, menite să descurajeze migraţia forţei de muncă în spaţiul european.

Mai puteţi citi:

VIDEO Caz şocant la Vaslui: O femeie este atât de beată încât cade peste cei doi copilaşi ai săi

Adevărul Live: Despre „vânătoarea“ de români din UK: „Prezentare selectivă e şi din vina noastră. Suntem abuzabili“

VIDEO Adevărul despre românii din Marea Britanie: cum ne-au transformat presa şi politicul în poporul invadator

Londra pregăteşte „pragul de imigrare” pentru români şi bulgari. Britanicii vor să şantajeze Bruxelles-ul să accepte regulile care încalcă tratatele europene

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite