Reţineri în serie după luptele de stradă dintr-un sat vasluian. Războiul, iscat de încălcarea unui pact interlop

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO arhivă Adevărul
FOTO arhivă Adevărul

Zeci de poliţişti şi jandarmi patrulează pe străzile din comuna vasluiană Băceşti după ce a fost declarată zonă de siguranţă publică, în urma unei încăierări generale care a avut loc miercuri, 10 august. Scandalul a pornit după încheierea unei tranzacţii imobiliare care a încălcat o înţelegere dintre două clanuri de romi.

Luptele de stradă din comuna vasuiană Băceşti au avut loc în urma achiziţionării unui apartament de către membrii unui clan de romi într-o zonă aflată sub influenţa unui alt clan, deşi exista o înţelegere între cele două părţi ca acest lucru să nu se întâmple, susţin surse judiciare apropiate anchetei.

Membrii celor două clanuri şi-au adresat reciproc ameninţări pe reţelele de socializare, iar apoi le-au pus în practică. Miercuri, 10 august, aproximativ 30 de persoane au ieşit în stradă cu bâte şi alte obiecte contondente şi s-au atacat reciproc. 

Mai multe geamuri ale magazinelor din zonă au fost sparte, iar la faţa locului au ajuns la scurt timp importante efective de poliţişti şi jandarmi.

Iniţial, opt persoane au fost reţinute de poliţişti. După mai multe ore de audieri, în cursul zilei de miercuri, 10 august, faţă de alţi 4 bărbaţi, cu vârste între 21 şi 32 de ani, trei din comuna Băceşti şi unul din oraşul Negreşti, judeţul Vaslui, a fost dispusă măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore. 

Aceştia urmează a fi prezentaţi, astăzi, 11 august 2022, Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui pentru dispunerea unor măsuri preventive.

12 persoane, printre care se numără şi doi adolescenţi, au fost reţinute până acum pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, lovire sau alte violenţe şi distrugere. Opt dintre acestea au fost prezentate instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Situaţia rămâne în continuare extrem de tensionată în comuna Băceşti, acesta fiind şi motivul pentru care a fost instituită o zonă specială de siguranţă publică, iar zeci de poliţişti şi jandarmi au rămas în localitate ca să menţină ordinea.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Sute de români s-au călcat în picioare la deschiderea unui magazin de haine second-hand. Au smuls şi hainele de pe manechine

Tânăra care şi-a înjunghiat soţul şi l-a filmat în timp ce îşi dădea ultima suflare a fost eliberată din arest

VasluiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite