Tânăra care şi-a înjunghiat soţul şi l-a filmat în timp ce îşi dădea ultima suflare a fost eliberată din arest

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO arhivă Adevărul
FOTO arhivă Adevărul

Femeia de 21 de ani şi-a ucis partenerul de viaţă pentru că îi reproşase că se îmbată în fiecare zi şi că nu se îngrijeşte de copilul cel mic al familiei. Procurorii au cerut arestarea tinerei pentru omor, dar judecătorii din Vaslui şi Iaşi au decis pe rând că nu se justifică privarea de libertate în acest caz.

Poliţiştii vasluieni au reţinut-o pe 25 mai pe Camelia Nicoleta Oatu, o femeie de 21 de ani, din localitatea Trohani, comuna Gârceni, sub acuzaţia de omor. Tânăra este suspectată că şi-a ucis soţul şi a încercat să şteargă urmele crimei. Ulterior, Tribunalul Vaslui şi Curtea de Apel Iaşi au decis că fapta comisă de tânăra nu prezintă un pericol social suficient de mare încât să justifice arestarea preventivă.

„În temeiul art. 348 alin. 2 şi art. 207 alin. 4 Cod procedură penală constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestului la domiciliu dispusă prin încheierea 36 din 26.05.2022 a judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Vaslui, pronunţată în ds. 1038/89/2022, def. prin încheierea 105 din 3.06.2022 a Curţii de Apel Iaşi, faţă de inculpata Camelia Nicoleta Oatu, în prezent în arest la domiciliu. În temeiul art. 207 alin. 4, art.202, Cod procedură penală menţine măsura arestului la domiciliu faţă de inculpata Camelia Nicoleta Oatu”, este ultima decizie pronunţată în acest caz de judecătorii vasluieni pe 12 iulie.

Ancheta în acest caz a fost preluată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui. Poliţiştii au stabilit că, după o ceartă cu soţul ei, un bărbat de 28 de ani, femeia a pus mâna pe cuţit şi i-a aplicat acestuia două lovituri de cuţit în zona abdominală.

Plină de sânge pe mâini şi pe haine, tânăra s-a spălat într-o găleată cu apă, apoi şi-a anunţat mama de cele întâmplate. A aşteptat-o apoi liniştită şi, după venirea acesteia, a sunat la ambulanţă, spunând că victima şi-a provocat singură rănile. Echipajul SMURD chemat la faţa locului a găsit victima inconştientă şi după 90 de minute, timp în care medicii au încercat să o readucă la viaţă, s-a declarat decesul.

A recunoscut crima

Tânăra le-a declarat poliţiştilor că soţul ei s-ar fi rănit singur, dar probele au indicat cu totul altceva. 

„S-au luat la ceartă din cauza copilului cel mai mic, de 3 ani. Venit acasă de la muncă, fratele meu i-a cerut să schimbe băiatul că era murdar şi să-l spele. Numai că ea are probleme mari cu alcoolul şi atunci era băută. S-a supărat că i-a cerut să-l schimbe şi a început cearta şi a sărit la bătaie. Totul a avut loc în interiorul locuinţei. După ce a fost înjughiat, fratele meu a reuşit să iasă afară şi acolo l-a găsit tata, prăbuşit la pământ. Avea două tăieturi. Ea a intrat înapoi în casă şi s-a spălat pe mâini, în găleata plină cu apă şi s-a dus şi s-a schimbat, de parcă nu s-a întâmplat nimic. În loc să sune la ambulanţă, ea îl filma pe fratele meu cum se zbate între viaţă şi moarte şi a sunat-o pe maică-sa, la Fereşti. A aşteptat-o să vină şi tot nu sunase după ajutor. A făcut-o, în schimb, un vecin. Medicii veniţi la faţa locului au spus că, dacă suna mai repede, fratele meu avea şanse să trăiască”, povestesc rudele victimei, potrivit cotidianului Vremea Nouă.

În cele din urmă, la audieri, femeia a recunoscut că şi-a înjunghiat soţul şi că a spălat cuţitul de sânge, în speranţa că va scăpa nepedepsită.

Cei doi erau cunoscuţi în comunitate pentru scandalurile pe care le produceau frecvent, în special după ce consumau alcool.

Sătenii spun că femeia l-ar mai fi lovit în trecut pe soţul ei cu o tigaie în cap, dar nu şi-au închipuit că ar fi capabilă de crimă. Aceştia spun că tânăra consuma alcool, iar când soţul ei venea acasă seara de la muncă şi o găsea băută, iar copiii murdari, începea cearta.

Femeia a fost reţinută iniţial de poliţişti pe 26 mai, dar instanţa de judecată a plasat-o în arest la domiciliu, măsura ce a fost prelungită succesiv, ultima dată pe 12 iulie de Tribunalul Vaslui.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Calvarul copilului român internat în Danemarca cu suspiciune de „sindromul bebeluşului scuturat” s-a încheiat. Cine îl ia în grijă

Ce au descoperit inspectorii RAR Vaslui la verificarea unei maşini de servicii funerare. „Aşa e oferta la ei, încă o moarte din partea casei”

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite