Record naţional la puşcăria din Vaslui. Artişti din toată ţara au realizat cea mai mare suprafaţă pictată din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pereţii exteriori ai închisorii au fost pictaţi în urma unei acţiuni de o săptămână, „O pată de culoare – artă în spatele gratiilor”, un proiect care a făcut parte din programul de activităţi al festivalului Open Camp Vaslui, ce s-a desfăşurat în perioada 5-7 august, în Poligonul de Tir Paiu.

Zidurile exterioare ale penitenciarului din Vaslui sunt, de la începutul lunii august, complet acoperite cu desene, după ce, săptămâna trecută, peste 30 de artişti veniţi din toată ţara, elevi, voluntari şi deţinuţi au lucrat intens la pictarea acestora.

Acţiunea a făcut parte din programul, „O pată de culoare – artă în spatele gratiilor”, un proiect derulat în cadrul festivalului Open Camp Vaslui, ce s-a desfăşurat în perioada 5-7 august, în Poligonul de Tir Paiu.

Organizatorii au fost Penitenciarul Vaslui, Asociaţia Grupul de Iniţiativă şi Acţiune Vaslui, iar printre parteneri s-a numărat Primăria şi mai multe ONG-uri.

Partea foarte interesantă este că suprafaţa totală care a fost pictată reprezintă un record naţional, având în vedere că organizatorii au acoperit cu desene peste 1.500 de metri pătraţi, cea mai mare pictură de tip „street art” realizată vreodată în România.

Acţiunea a durat o săptămână şi s-a finalizat odată cu începerea festivalului Open Camp. A fost folosită o cantitate impresionantă de materiale: peste 1.000 de litri de vopsea şi peste 1.000 de spray-uri.

„Visele smulg gratii! «O pată de culoare - artă în spatele gratiilor»” este proiectul care duce arta dincolo de limitele convenţionalului. Acest proiect este unic în România, atât ca amploare, cât şi ca loc de desfăşurare”, a declarat Ciprian Hordilă, unul dintre organizatori

VasluiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite