Recoltele de toamnă arată bine la Vaslui

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Recoltele de grâu sunt în grafic în judeţul Vaslui FOTO: Adevărul
Recoltele de grâu sunt în grafic în judeţul Vaslui FOTO: Adevărul

Vremea deosebit de caldă din această iarnă nu i-a afectat, încă, pe agricultorii din judeţul Vaslui. Atât culturile de grâu, cât şi cele de rapiţă, sunt în parametri, însă specialiştii avertizează că o schimbare bruscă a temperaturilor le-ar putea compromite.

În acest moment, potrivit Direcţiei Judeţene pentru Agricultură (DJA) Vaslui, culturile de rapiţă şi grâu însămânţate în judeţul Vaslui se prezintă într-o stare optimă de dezvoltare. Temperaturile din această iarnă au fost favorabile, până în prezent, iar umiditatea din sol este în parametri buni.

Specialiştii avertizează, însă, că în cazul unei schimbări bruşte de temperatură, fie că vorbim de răcire, fie că vorbim de încălzire, ar putea afecta culturile. „În acest moment nu sunt probleme. Am vorbit cu fermierii şi, din contră, culturile arată foarte bine. În cazul în care temperaturile ar creşte, aceste culturi ar putea să intre în stadiul de vegetaţie, iar acum nu e momentul oportun. Dacă temperaturile vor coborî sub 15 grade celsius mai mult de 3-4 zile, fără să fie un strat de zăpadă, atunci culturile pot fi afectate. Noi sperăm să ningă, aşa cum anunţă meteorologii“, ne-a declarat Ionel Bunea, directorul DJA Vaslui.

În judeţul Vaslui, în toamna anului 2013, au fost înfiinţate o suprafaţă de 74.200 de hectare cu grâu şi 21.700 de hectare cu rapiţă. 

Vaslui



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite