Răsturnare de situaţie în cazul morţii tânărului din Vaslui abandonat într-un şanţ, pe jumătate dezbrăcat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO obiectivbr.ro
FOTO obiectivbr.ro

Un tânăr a pus un pariu cu doi amici ca să vadă care dintre ei este mai rezistent la băutură. Neobişnuit cu alcoolul, tânărul şi-a pierdut cunoştinţa, iar cei doi parteneri de pahar l-au târât într-un şanţ şi l-au abandonat acolo pe jumătate dezbrăcat. Autopsia a scos la iveală adevărata cauză a decesului.

Ali Istrate, un tânăr de 24 de ani din localitatea Duda, comuna Duda Epureni, judeţul Vaslui, şi-a găsit sfârşitul la finele lunii ianuarie 2022 într-un mod groaznic. Băiatul avea probleme psihice minore, iar mama lui era extrem de protectoare cu el. Pentru că nu prea avea prieteni, în seara zilei de 21 ianuarie, femeia l-a lăsat să iasă cu câţiva prieteni din sat ca să se distreze.

Ce trebuia să fie o banală şuetă cu amicii s-a transformat într-o tragedie. Tinerii cu care ieşise l-au provocat să vadă care este mai rezistent la băutură şi au consumat alcool până când Ali a ajuns în stare de inconştienţă.

Amicii tânărului l-au scos în drum şi l-au abandonat, pe jumătate dezbrăcat, într-un şanţ. Alături, i-au pus şi o navetă de bere goală. S-a crezut iniţial că tânărul a murit de frig, dar necropsia a stabilit altceva.

„Moartea s-a datorat insuficienţei cardio-respiratorii acute, consecutive intoxicaţiei etanolice acute. Între intoxicaţia etanolică acută şi deces există o legătură de cauzalitate directă, necondiţionată. La examenul toxicologic s-a pus în evidenţă prezenţa alcoolului etilic în sânge de 3,79 g%o(…)”, se arată în raportul de expertiză medico-legală.

Dosarul a fost clasat

Audiaţi de procurori, prietenii de pahar ai tânărului decedat au declarat că obişnuiau să bea împreună adeseori, dar în noaptea fatidică ar fi întrecut măsura. Cert este că unul dintre aceştia se temea ca tatăl său să nu găsească urme ale petrecerii ad-hoc pe care o organizaseră, aşa că au hotărât să îl scoată din casă pe Ali Istrate şi să îl abandoneze într-un şanţ pe marginea drumului.

Cei doi spun că au verificat dacă tânărul mai respira, iar după ce s-au asigurat, şi-au văzut de treabă. Procurorul de caz a concluzionat că decesul lui Ali Istrate s-a datorat consumului excesiv de alcool şi nu faptului că a murit de frig, aşa cum se crezuse iniţial. Pentru acest motiv, a dispus clasarea dosarului de ucidere din culpă deschis pe numele celor doi.

„Astfel, cauza morţii victimei I.A. nu este hipotermia, aşa cum s-a presupus iniţial, ci insuficienţa cardio-respiratorie acută, generată de intoxicaţia etanolică acută, intoxicaţie care s-a stabilit, prin materialul probatoriu administrat în cauză, că a fost voluntară, astfel încât fapta nu este prevăzută de legea penală, iar în cauză nu poate fi reţinută nicio infracţiune, nici comisă cu intenţie (omor), nici comisă din culpă (ucidere din culpă), întrucât nu există legătură de cauzalitate între acţiunea inculpaţilor, de a scoate victima afară din casă şi a o abandona în drum, şi decesul acesteia”, a stabilit procurorul de caz, potrivit Vremea Nouă.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Crimă după o discuţie despre sex. Şi-a ucis verişoara când i-a spus că îl va reclama pentru viol

Român achitat de acuzaţia de crimă, deşi a luat viaţa unui om. Ce este excesul neimputabil şi cui i se aplică

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite