Primul pacient vindecat de COVID-19 la spitalul din Bârlad, după 18 zile de la internare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
SPITAL BARLAD

Conducerea Spitalului Municipal de Urgenţă ”Elena Beldiman” Bârlad, unitate suport pentru pacienţi COVID-19, a anunţat că o pacientă infectată cu noul coronavirus a fost declarată vindecată.

Acesta este primul caz declarat vindecat la unitatea medicală din Bârlad. ”Momentul de bucurie de astăzi este legat de succesul echipei medicale din Secţia de Boli infecţioase a spitalului nostru! Avem primul pacient vindecat externat de COVID-19! Este vorba despre o femeie de 60 ani care a fost internată în spitalul nostru 18 zile. 

Ultimele două rezultate ale testelor realizate au fost negative, iar conform definiţiei de caz pacienta este considerată vindecată, starea de sanatate fiind bună. Aceasta a fost transportată cu ambulanţa in localitatea de domiciliu. Îi multumim doamnei că a colaborat cu personalul medical şi a ascultat sfaturile medicilor! Felicitari tuturor cadrelor medicale!”, a precizat conducerea Spitalului Municipal de Urgenţă Bârlad.

Potrivit protocolului, pacienta urmează a rămâne în izolare încă 14 zile după internare. Porivit ultimei raportări a Grupului de Comunicare Strategică, până în prezent, 16 aprilie, în judeţul Vaslui au fost confirmate 54 de cazuri COVID-19 şi două decese în rândul pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite