Presa din Italia: "Calificarea lui Lazio a devenit un miraj"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vaslui - Lazio s-a încheiat la egalitate, 0-0
Vaslui - Lazio s-a încheiat la egalitate, 0-0

Gazzetta dello Sport a scris după meciul FC Vaslui - Lazio Roma, scor 0-0, în grupa D a Ligii Europa, că echipa română a fost plină de resurse şi entuziastă, în timp ce formaţia italiană a fost de nerecunoscut în multe momente.

"Rezultatul, un 0-0 urât. Doar finişul a fost generos pentru Lazio, care s-a trezit blocată de Vaslui, iar calificarea e în pericol, a devenit un miraj. Klose şi Cisse au fost pe sec, acum Lazio trebuie să bată pe Sporting şi să spere că Zurich o va stopa pe Vaslui. Lazio a avut un joc searbăd şi puţine ocazii. Joc slab, perspective similare. La egalitate de puncte la final de grupă, românii sunt în avantaj. De câteva ori, portarul Marchetti şi-a ţinut echipa în viaţă. Minutele treceau, Klose dispărea în penumbră, la fel şi Cisse. Lazio a fost mică, de nerecunoscut, Vaslui plină de resurse şi purtată de entuziasmul publicului. Oh, Sculli, ce ocazie ai ratat! Au apărut în final câteva semne de viaţă pe planeta Lazio, dar Sculli a trimis spre stele de la câţiva metri de poartă. Vaslui a rămas fără benzină, Lazio a forţat, dar a rămas cu generozitatea, pentru că nu s-a schimbat nimic pe tabelă", a scris Gazzetta dello Sport.

"Lazio, doar egal cu Vaslui. Acum situaţia devine dură. Lazio e cu un picior în afara Ligii Europa. Cisse a fost mai mereu scos din joc, iar Hernanes şi Klose sunt departe de forma optimă. Lazio nu şi-a găsit inspiraţia, iar Marchetti a salvat în câteva rânduri", a notat Corriere dello Sport.

Il Tempo a subliniat că "aventura europeană a lui Lazio se complică, după ce n-a putut mai mult de un egal în România".

Il Messaggero a scris că "italienii n-au putut sparge apărarea Vasluiului, în ciuda asaltului din final": "Marchetti a fost decisiv în două rânduri, Cisse a fost dezamăgitor, la fel ca şi jocul lui Lazio, care şi-a complicat soarta".

"Klose şi Sculli au ratat, iar Vaslui depinde de jocul rezultatelor. Au fost ocazii de ambele părţi", a comentat Corriere della Sera.

"Lazio opacă", a titrat Datasport, care scrie că "echipa lui Reja s-a trezit în final, a creat pericol, dar lipsa norocului şi intervenţiile providenţiale ale lui Cerniauskas au ţinut scorul la 0-0. Un rezultat care te face să zâmbeşti, Vaslui a încurcat-o pe Lazio".

Mediaset a notat că "Liga Europa a devenit amară pentru Lazio": "Vaslui a trecut de câteva ori pe lângă gol, apoi a rezistat forcingului final al jucătorilor lui Reja. Ultima etapă devine decisivă".

FC Vaslui a terminat la egalitate, scor 0-0, meciul disputat, joi, la Piatra Neamţ, în compania formaţiei italiene Lazio Roma, în etapa a cincea a grupei D a Ligii Europa, elevii lui Viorel Hizo păstrând şanse pentru calificarea în 16-imile competiţiei.

După cinci etape, clasamentul grupei este următorul: 1. Sporting Lisabona - 12 puncte, 2. FC Vaslui - 6 puncte, 3. Lazio - 6 puncte, 4. FC Zurich - 2 puncte.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite