Preoţii din Eparhia Huşilor mobilizaţi  în criza COVID-19: „Împărţirea ajutoarelor se va face cu respectarea tuturor normelor igienice”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
PS Ignatie, Episcopul Huşilor FOTO Episcopia Huşilor
PS Ignatie, Episcopul Huşilor FOTO Episcopia Huşilor

În contextul crizei COVID-19, Consiliul Eparhial al Episcopiei Huşilor a decis înfiinţarea unui Comitet de sprijin comunitar care să vină în ajutorul persoanelor vulnerabile, în special cei izolaţi la domiciliu sau în carantină, respectiv persoanele vârstnice care nu se pot deplasa.

La nivelul Centrului Eparhial, coordonatorul Comitetului de sprijin a fost desemnat părintele consilier Vladimir Beregoi, iar membri, părintele secretar eparhial Marin Tudorică şi părintele inspector Dragoş Trofin. De altfel, toţi cei 42 de angajaţi ai Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Huşi sunt implicaţi direct, la nivelul comunităţilor (Bârlad, Huşi, Ghermăneşti, Fălciu, Boţeşti) în ajutorarea persoanelor vulnerabile, asigurând alimentele de bază şi medicamentele pentru persoanele vârstnice aflate în serviciul de îngrijire a centrelor, precum şi a cazurilor semnalate de comitetele acum înfiinţate.

La nivelul celor trei protopopiate din judeţ, s-a alcătuit un comitet coordonat de protopopul locului şi constituit din protopop şi alţi trei preoţi (unul din mediul urban, doi mediul rural), iar la nivelul fiecărei Parohii s-a înfiinţat un comitet de sprijin alcătuit din preotul paroh, cântăreţul bisericesc şi consilierii/voluntarii parohiali.

”Preoţii parohi vor colabora, pentru identificarea şi sprijinul persoanelor aflate într-una din categoriile de risc amintite, cu comitetul pentru situaţii de urgenţă constituit la nivelul Primăriilor locale. Scopul acestor comitete este să identifice cazurile vulnerabile (persoane în vârstă, nedeplasabile, persoane aflate în carantină sau izolare), să răspundă solicitărilor acestora, asigurând alimentele de bază necesare sau alte nevoi stringente, şi să organizeze un plan concret de răspuns în timp util pentru acestea. Împărţirea ajutoarelor se va face cu respectarea tuturor normelor igienice prevăzute de contextul actual”, se menţionează într-un comunicatul de presă.

Oficialii Episcopiei Huşilor anunţă că în această perioadă preoţii oferă credincioşilor asistenţă religioasă în biserică şi la domiciliu – la cerere. De asemenea, Permanenţa Consiliului Eparhial Huşi  a decis ca vizita pastorală generală anuală (Molitfa Paştilor), care se face conform tradiţiei locului, la casele credincioşilor, nu se va mai efectueze. 

”Reiterăm îndemnul de a spori rugăciunea şi faptele bune şi de a nu ne pierde liniştea şi credinţa în Dumnezeu, stări pe care trebuie să ne străduim să le transmitem tuturor celor cu care intrăm în contact”, se mai menţionează în comunicatul Episcopiei Huşilor..

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite