Poliţist judecat după ce a împuşcat în cap un şofer lăsat să lucreze în sistem. Agentul e inculpat pentru omor calificat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Vizitiu
Mihai Vizitiu

Poliţistul Mihai Vizitiu, din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui, va fi judecat, în continuare, sub control judiciar în dosarul în care este acuzat de omor.

Cercetat iniţial pentru ucidere din culpă, în timpul cercetărilor procurorii Parchetului General au schimbat încadrarea juridică, dispunând trimiterea în judecată a agentului Mihai Vizitiu pentru omor calificat. 

Mai mult, la finalul anchetei, Parchetul General a cerut arestarea preventivă a poliţistului, însă măsura a fost respinsă de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti. Instanţa a dispus luarea măsurii controlului judiciar faţă de agentul de poliţie Mihai Vizitiu, stabilindu-i o serie de obligaţii printre care interdicţia de a mai exercita profesia de poliţist. 

Măsura a fost menţinută şi de judecătorii Tribunalului Vaslui, unde a fost înaintat dosarul spre soluţionare. Poliţistul a contestat decizia, aratând că prin aceasta interdicţie i se încalcă dreptul la muncă. Curtea de Apel Iaşi a admis contestaţia şi a modificat interdicţia de a exercita profesia sau de a desfăşura activitatea în exercitarea căreia a săvârşit infracţiunea.

Judecătorii au decis ca poliţistul Vizitiu îşi poate desfăşura în continuare activitatea de poliţist însă într-un sector care nu presupune contactul direct cu cetăţenii şi portul de armă. Măsura controlului judiciar a fost prelungită pe 25 februarie de către judecătorii Tribunalului Vaslui pentru încă 60 de zile. 

Dată fiind decizia instanţei, conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui a decis mutarea agentului Mihai Vizitiu la Centrul Operaţional al Poliţiei Judeţene, unde dirijează apelurile la 112. Agentul răspunde la telefonul redirecţionat de către operatorul de serviciu al Serviciului de Transmisiuni Speciale (STS) şi, în funcţie de ceea ce sesizează apelantul la numărul de urgenţă 112, face legătura cu structurile de poliţie din teritoriu.

Inspectoratul General al Poliţiei Române şi Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Vaslui au fost introduse ca părţi responsabile civilmente în dosarul în care Mihai Vizitiu este judecat pentru omor, ceea ce înseamnă că pot fi obligate să achite în solidar cu poliţistul daune familiei victimei.  

Agentul era cunoscut ca fiind unul dintre cei mai exigenţi politisti rutieri. Pe 15 martie 2018, poliţistul Mihai Vizitiu a împuşcat mortal în cap un tânăr de 27 de ani care a încercat să fugă în timpul unui control în trafic.

Vizitiu le-a declarat procurorilor că arma s-a descărcat în mod accidental, în timp ce încerca să-l imobilizeze pe şofer. Acesta din urmă se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, avea în antecedente mai mai multe infracţiuni rutiere, având permisul de conducere suspendat. Victima era nepotul fostului şef al Biroului Rutier Vaslui, Iulian Munteanu, care este judecată într-un dosar de corupţie, unde poliţistul Mihai Vizitiu a avut calitate de denunţător şi investigator cu identitate reală.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite