Poliţist din Vaslui, campion naţional la lupte full contact

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un agent din cadrul Departamentului de Protecţie şi Intervenţie Rapidă (DPIR), al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui a devenit pentru al doilea an consecutiv, campion naţional la lupte full contact, la Campionatul Ministerului Afacerilor Interne de lupte full contact - Unifight 2014, desfăşurat la Bacău.

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Vaslui a fost reprezentat de doi poliţişti,care s-au întors cu o medalie de aur şi una de argint. Pentru al doilea an consecutiv, agentul şef principal Huzum Petronel a devenit campion naţional la categoria 95 kg. În anul 2013, poliţistului i-a fost acordat premiul de „cel mai bun sportiv” al IPJ Vaslui. La prima participare la competiţia de Unifight, agent principal Pânzaru Ionuţ Sebastian a obţinut locul al II-lea, la categoria 80
Competiţia de Unifight, desprinsă din disciplina pentatlonului militar, reprezintă un sistem sportiv dinamic, antrenant, inclus în pregătirea profesională a membrilor din structurile specializate ale Ministerului Afacerilor Interne, ce permite antrenarea complexă a tuturor calităţilor fizice şi abilităţilor în lupta corp la corp. La competiţia din acest an au participat 88 de sportivi ce au reprezentat Inspectoratul General al Poliţiei Române, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră. Concursul s-a desfăşurat pe 8 categorii de greutate, la stilurile light şi full. Sportivii au avut de parcurs două etape de anduranţă - parcurgerea unei piste cu obstacole, în lungime totală de 60 m, urmată apoi de lupta liberă în ring (folosind tehnici şi procedee de lovire, proiectare şi luptă la sol), conform regulamentului Federaţiei Internaţionale de Unifight.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite