Peste 500 de cazuri de viroze înregistrate în judeţul Vaslui

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii sunt cei mai afectaţi de virozele respiratorii FOTO:adevarul
Copiii sunt cei mai afectaţi de virozele respiratorii FOTO:adevarul

Începând cu luna octombrie, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a reluat monitorizarea afecţiunilor respiratorii, numărul acestora fiind mai mare cu aproape 10 procente faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

În doar câteva zile, medicii au raportat 510 cazuri de viroze, cele mai multe fiind înregistrate la grupa de vârstă 5-14 ani, cu 197 de cazuri, iar ponderea internărilor fiind mai mare în rândul sugarilor. 

De asemenea, la nivelul judeţului s-au înregistrat 120 de pneumopatii acute, cele mai multe fiind la grupa de vârstă 15-49 de ani, cu 30 de îmbolnăviri. Ponderea internărilor s-a înregistrat tot în rândul copiilor.

„Medicii recomandă populaţiei ca, în această perioadă cu fluctuaţii frecvente de temperatură, să respecte regulile de igienă şi să evite zonele aglomerate. De asemenea, persoanele vârstnice, în special cele cu afecţiuni cronice cardiace şi respiratorii, este bine să evite deplasările şi frecventarea locurilor aglomerate, care creează premisele îmbolnăvirii sau apariţia complicaţiilor pentru afecţiunile existente“, ne-a declarat Mihaela Vlada, directoarea Direcţiei de Sănătate Publică Vaslui. 

Citeşte şi:

Criză de vaccint antihepatic la maternităţile spitalelor din Vaslui

Vaslui



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite