Peste 100 de victime ale violenţei domestice au ajuns în centrele din Vaslui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia  Copilului (DGASPC) Vaslui a găzduit, în ultimul an, în centrele specializate, un număr de 36 de femei bătute de proprii soţi sau parteneri de viaţă, dar şi un număr de 74 de copii.

Cele 36 de femei abuzate şi copiii acestora au stat în centrele de urgenţă pentru victimele violenţei în familie între şapte şi 60 de zile, aşa cum prevede legislaţia în vigoare. Majoritatea femeilor care au căzut victime ale abuzurilor familiale au vârsta cuprinsă între 20 şi 40 de ani, peste 60 la sută dintre acestea provenind din mediul rural.

„Motivul apelării la serviciile centrului îl constituie agresiunea de orice tip, de la cea fizică sau psihologică până la cea economică ori sexuală, exercitată de către soţ sau, după caz, de persoana cu care a dezvoltat o relaţie de tip uniune consensuală. De aceea, în cadrul centrului, cuplul mamă-copil beneficiază de asistenţă familială, îngrijire medicală, consiliere psihologică şi asistenţă socială, precum şi de consiliere juridică, toate acestea realizându-se în baza unui plan personalizat de intervenţie. Misiunea noastră constă în acordarea de sprijin, suport, consiliere şi rezidenţă cuplului mama-copil aflat în situaţie de risc, victime ale violenţei în familie, în vederea depăşirii situaţiei dificile şi integrarea acestora într-un mediu familial sigur", a declarat, pentru Mediafax, Irina Cîmpeanu,  purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui.

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, joi, 8 martie, decretul pentru promulgarea legii privind modificarea şi completarea legii pentru prevenirea şi combaterea violenţei în familie. Potrivit acesteia, victimele violenţei în familie pot cere judecătorilor ordin de protecţie şi de restricţie împotriva agresorilor.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite