Peste 100 de vasluieni s-au tratat în străinătate pe banii statului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un număr de 111 vasluieni s-au tratat pe baza cadrurilor europene de sănătate FOTO:adevarul
Un număr de 111 vasluieni s-au tratat pe baza cadrurilor europene de sănătate FOTO:adevarul

De la începutul anului 2013, un număr de 115 vasluieni s-au bucurat de tratamente în clinici şi spitale din străinătate, atât prin intermediul formularului S2 (fostul E 112), cât şi prin intermediul cardurilor europene de sănătate.

Din numărul total al vasluienilor care au primit îngrijiri medicale în străinătate, patru dintre ei, toţi copii cu vârste cuprinse între o lună şi 16 ani, au beneficiat de interveneţii chirurgicale în spitale din Germania şi Austria pe baza formularului S2. Ceilalţi 111 pacienţi s-au tratat peste graniţă pe baza cardurilor europene, suma totală decontată de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) fiind 1, 37 milioane de lei. 

„Formularul S2 pentru tratament într-o ţară membră europeană se aprobă pentru serviciile care fac parte din pachetul de bază de servicii medicale acordate în România, dar care, din anumite motive, nu se pot efectua la noi în ţară. Medicul currant întocmeşte un raport medical în care precizează motivele pentru care în momentul respectiv nu se efectuează în România, că serviciile fac parte din pachetul de bază şi că transportul pacientului până la clinica din străinătate nu-i pune acestuia viaţa în pericol. Obligatoriu, pacientul trebuie să prezinte acordul clinicii în care urmează să fie tratat pentru recomandare primită în ţara noastră“, ne-a declarat Simona Polak, preşedintele CJAS Vaslui.

De la începutul acestui an, 1.852 de vasluieni au solicitat eliberarea unui card european de sănătate,  mai puţini cu 15% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. 

Citeşte şi:

Decizie fără precedent a CJAS Vaslui! Executorii judecătoreşti vor plăti pentru informaţii legate de datornici

CJAS Vaslui a mai achitat o parte din datoriile către farmacii

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite