Percheziţii de amploare la Murgeni. Poliţişti din şase judeţe au descins la locuinţele romilor care au dat lupte de stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În această dimineaţă, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad,efectuează peste 20 de percheziţii domiciliare pe raza oraşului Murgeni.

Acţiunea se desfăşoară cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vaslui, Grupării Mobile de Jandarmi Bacău şi Serviciilor pentru Acţiuni Speciale Iaşi, Neamţ, Bacău, Vrancea şi Galaţi.

„În cauza în care au fost dispuse percheziţiile domiciliare se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de "tulburarea ordinii şi liniştii publice", "lovire sau alte violenţe","uz de armă fără drept" şi "distrugere". Ancheta este în curs de desfăşurare, fiind efectuate cercetări în vederea stabilirii şi probării întregii activităţi infracţionale a tuturor persoanelor implicate”, au precizat reprezentanţii IPJ Vaslui. 

Oraşul Murgeni, localitate unde populaţia de etnie romă este preponderentă, a devenit zonă specială de securitate, în urma violenţelor din noaptea de 4/5 iunie, când peste 200 de persoane au fost implicate într-o bătaie generală pe stradă. 

Violenţele de atunci au izbucnit în urma unui conflict provocat de membrii unui clan ce tocmai s-au întors din Franţa. Maşina unui bărbat a fost distrusă de un membru al clanului rival, în urma unor dispute de pe reţelele de socializare. A fost o judecată ţigănească în urma căreia părţile au căzut de acord ca familia celui care a distrus autoturismul să plătească despăgubiri, cu condiţia ca familia păgubită să-şi retragă plângerea de la Poliţie. În timp ce păgubitul se ducea cu maşina la service a fost abordat de mai mulţi romi din tabăra adversă, care au sărit la bătaie cu săbii şi topoare. Şoferul a fugit, dar a dat alarma în clanul său, iar de aici s-a declanşat un adevărat război. Un bărbat a fost călcat intenţionat cu maşina, un altul împuşcat cu un pistol cu bile de cauciuc, iar un altul bătut crunt cu bâtele. Toţi cei trei răniţi au fost transportaţi la spital pentru îngrijiri medicale. Alte opt persoane au fost rănite, însă au refuzat să fie transportate la spital. 

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite