O tânără din România a fost desemnată cel mai bun producător feminin de film în 2017. Anonimă în ţară, premiată printre vedete la Hollywood

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Silvia Epure după decernarea premiilor FOTO Arhivă personală
Silvia Epure după decernarea premiilor FOTO Arhivă personală

O tânără de 32 de ani din România a câştigat titlul de cel mai bun producător feminin de film al anului 2017, în cadrul Festivalului Internaţional de Film „48 Hours”. Gala a avut loc noaptea trecută la Hollywood.

Silvia Epure a câştigat titlul de ”Woman filmmaker of the year”, pentru filmul ”Ofelia”, producţie care a cules laurii, obţinând opt premii, din cele 14 nominalizări, inclusiv premiul pentru cel mai bun film. Astfel, filmul produs de Silvia Epure urmează a reprezenta Los Angeles la Festivalul de Film de la Cannes. ”Nu m-am asteptat nici o secundă să fiu nominalizată şi este o mare onoare pentru mine. Este o seară minunată şi incredibilă. Încă suntem emoţionaţi de tot ce ni se întâmplă”, a declarat, pentru ”Adevărul”, Silvia Epure.

În vârstă de 32 de ani, Silvia Epure este originară din Vaslui, a ajuns în Los Angeles în 2011, pentru a urma studii de specializare pe film.  În 2015 a începutul să colaboreze cu regizorul român Andrei Zinca şi cu Vox Studio din Los Angeles.

”Ofelia”, filmul care i-a adus Silviei Epure titlul de ”Woman filmmaker of the year”, este regizat de Fabiola Stevenson şi are în rolul principal una dintre cele mai titrate actriţe din Mexic, Beatriz Aguirre.

Festivalul concurs de film “48 Hours” exista din 2001 şi este considerat unul dintre cele mai mare de acest gen din lume, avand loc in peste 130 de orase din întreaga lume şi în ultimii ani are screeninguri la Cannes Film Festival Short Film Corner.

silvia epure FOTO Facebook
VasluiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite