O minoră dintr-un centru de plasament din Vaslui, victimă într-un dosar de trafic de persoane, a dispărut de la şcoală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Minora a disparut in timp ce se afla la cursuri
Minora a disparut in timp ce se afla la cursuri

O fată de 16 ani, dintr-un centru de plasament al Direcţiei pentru Protecţia Copilului Vaslui, a fost dată în urmărire naţională după ce a dispărut, în condiţii suspecte, în timp ce se afla la şcoală.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui, adolescenta, aflată în îngrijire într-un centru special din oraşul Negreşti, a dispărut în timp ce se afla la cursuri la unitatea de învăţământ pe care o frecventa, deşi se afla sub supravegherea permanentă a unui angajat al DGASPC. Cunoscută cu tulburări de comportament, minora a fost mutată în mai multe centre ale Direcţiei pentru Protecţia Copilului, fiind inclusă într-un program de reabilitare. De altfel, numele său apare într-un dosar al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), ca victimă a traficanţilor de carne vie. „Aflată în sistemul de protecţie specială de la vârsta de doi ani, minora a fost inclusă într-un program de reabilitare comportamentală, după ce a apărut suspiciunea că ar fi victimă a traficanţilor de minori. S-a colaborat în permanenţă cu Poliţia şi DIICOT, cu scopul de o securiza, fiind luate măsuri suplimentare de monitorizare atentă atât în sistemul educaţional cât şi în cel instituţional. In acest sens, i-a fost limitat accesul la dispozitive de comunicare, cum ar fi telefonul şi internetul, fiind, totodată, însoţită la cursuri de un angajat al instituţiei. Cu toate acestea, minora a dispărut în timp ce se afla la şcoală, fiind anunţată imediat Poliţia”, a declarat purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Cîmpeanu. 

Odată cu sesizarea făcută la Poliţie, autorităţile au dat-o pe adolescentă în urmărire naţională, fără a fi găsită până în prezent. Mai multe minore dintr-un centru de plasament din Vaslui au fost obligate să se prostitueze pentru clienţi străini. Procurorii DIICOT au reţinut la sfârsitul lunii octombrie un bărbat  în vârstă de 42 de ani, care a racolat mai multe minore cu vârste cuprinse între 15 şi 17 ani şi le-a obligat să întreţină relaţii sexuale contra cost. Potrivit anchetatorilor inculpatul a racolat minore provenind în special din familii dezorganizate, parte dintre ele aflate în plasament maternal sau în Complexele de servicii comunitare - case de tip familial din municipiul Huşi şi oraşul Negreşti, judeţul Vaslui. Una dintre minorele racolate se afla internată în Centrul de Recuperare a Copilului cu Dizabilităţi din Huşi.

Mai puteţi citi şi:

Prostituţie cu minore dintr-un centru de plasament din Bârlad: o fată de 14 ani, obligată să plătească chiria în natură

Minore din centre de plasament, transformate în prostituate pentru clienţi străini

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite