Minore din centre de plasament, transformate în prostituate pentru clienţi străini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O anchetă a ofiţerilor de Crimă Organizată Vaslui confirmă că sistemul de protecţie a minorilor din judeţul Vaslui este extrem de vulnerabil, copiii aflaţi în centrele de ocrotire socială devenind cu mult prea mare uşurinţă ţinta abuzurilor.

Ultimul caz este al unui bărbat de 42 ani din Vaslui arestat preventiv de judecătorii Tribunalului Vaslui, sub acuzaţia de trafic de minore. Potrivit anchetatorilor, în perioada martie – octombrie 2014, Radu Duţă, cunoscut cu antecendente penale pentru infracţiuni la viaţa sexuală şi trafic de droguri, a racolat mai multe minore provenind în special din familii dezorganizate, parte dintre ele aflate în plasament maternal sau în Complexele de servicii comunitare - case de tip familial din municipiul Huşi şi oraşul Negreşti, judeţul Vaslui. Una dintre minorele racolate se afla internată în Centrul de Recuperare a Copilului cu Dizabilităţi din Huşi.

”Victimele erau cazate în locuinţa inculpatului şi obligate să se prostitueze, întreţinând raporturi sexuale, contra cost, cu clienţi racolaţi tot de către inculpatul Duţă Radu”, spun procurorii DIICOT.

Două dintre victimele minore identificate au fost oferite de către  pe 22 octombrie unor cetăţeni de naţionalitate bulgară, pentru a întreţine cu aceştia raporturi sexuale. Anchetatorii susţin că există indicii că minorele au fost îndemnate să consume şi droguri.

”Conform probelor, activitatea infracţională desfăşurată de inculpatul Duţă Radu constituia singura sursă de venit a acestuia, după ce inculpatul s-a întors în ţară din Franţa, unde – conform propriei declaraţii - a executat o pedeapsă de 8 luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri”, se mai arată în rezoluţia procurorilor Biroului Teritorial Vaslui al DIICOT.

Nu este pentru prima dată când centrele de plasament vasluiene devin surse pentru proxeneţi. Anul trecut, patru bărbaţi din Bârlad au fost trimişi în judecată după ce au exploatat sexual o minoră de 14 ani dintr-un centru de plasament din Bârlad.

Mai puteţi citi şi:

Prostituţie cu minore dintr-un centru de plasament din Bârlad: o fată de 14 ani, obligată să plătească chiria în natură

VasluiPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite